Sådan laver du en nem dry rub til svinemørbrad. Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, og det giver en lækker spicy mørbrad.
Opskriften på dry rub til spicy svinemørbrad er beregnet til 3-4 personer.
Det afhænger selvfølgelig af hvor stor mørbraden er, hvor meget tilbehør du serverer til.
Se også: Wienerschnitzel af svinemørbrad
Krydderiblandingen laves blandt andet med spidskommen, men den kan være lidt stærk, så vær opmærksom her.
Den røgede paprika kan også erstattes af en almindelig paprika.
Opskrift på dry rub til svinemørbrad
Dry rub til svinemørbrad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - afpudset
Dry rub
- 1 teske spidskommen - stødt
- 1 teskefuld paprika - røget, eller almindelig
- 1 teskefuld oregano - tørret
- 2 teskefulde hvidløgspulver
- 2 teskefulde flagesalt
- 2 spiseskefulde brun farin
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til din dry rub krydderiblanding sammen i en lille skål. Sørg for at sukkeret er godt blandet i og at der ingen klumper er af brun farin.
- Kom det hele i en frostpose og kom så den afpudsede mørbrad i.
- Sørg for at krydderiblandingen bliver godt fordelt over hele mørbraden og gnid det godt ind i kødet.
- Læg det i køleskab og lad det marinere natten over, så kødet samler masser af smag.
- Tag kødet ud af posen og læg på en varm grill.
- Lad din spicy svinemørbrad grille over direkte varme i ca. 15-20 minutter, vend den tit, så den ikke brænder på (HUSK sukker brænder hurtigt!). Eller lav den i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have ca. 18 minutter. Måske et par minutter mere, afhængig af hvor rosa eller gennemstegt du ønsker mørbraden.
- Lad den færdigstegte mørbrad hvile lidt, inden den skæres i skiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Tilbehør til svinemørbrad med dry rub kan blandt andet være bagt broccoli.
Som sagt kan du også tilberede den krydrede svinemørbrad i ovnen, hvor den skal have ca. 18 minutter ved 200 grader varmluft.
Eller steg den i lidt olie på en pande, hvor stegetiden er ca. 15 minutter, men hvor mørbraden vendes en del gange undervejs.
Vagn Hermann
Hvorfor kan opskrifter ikke printes mere ?
Hilsen
Vagn
Holger Rørby Madsen
Hej Vagn
Er du logget ind? For så bør du da kunne printe den 🙂
De bedste hilsner
Holger