Sådan laver du en nem dry rub til svinemørbrad. Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, og det giver en lækker spicy mørbrad.
Opskriften på dry rub til spicy mørbrad er beregnet til 3-4 personer.
Det afhænger selvfølgelig af hvor stor mørbraden er, hvor meget tilbehør du serverer til.
Krydderiblandingen laves blandt andet med røget paprika, men den kan være lidt stærk, så vær opmærksom her.
Den røgede paprika kan også erstattes af en almindelig paprika.
Ingredienser til dry rub
1 svinemørbrad, afpudset
Dry rub
1 spsk. stødt spidskommen
1 lille tsk. røget paprika
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. hvidløgspulver
2 tsk. groft salt
2 spsk. brun farin
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne til din dry rub krydderiblanding sammen i en lille skål. Sørg for at sukkeret er godt blandet i og at der ingen klumper er af brun farin.
- Kom det hele i en frostpose og kom så den afpudsede mørbrad i.
- Sørg for at krydderiblandingen bliver godt fordelt over hele mørbraden og gnid det godt ind i kødet.
- Læg det i køleskab og lad det marinere natten over, så kødet samler masser af smag.
- Tag kødet ud af posen og læg på en varm grill.
- Lad din spicy svinemørbrad grille over direkte varme i ca. 15-20 minutter, vend den tit, så den ikke brænder på (HUSK sukker brænder hurtigt!).
- Lad den færdigstegte mørbrad hvile lidt, inden den skæres i skiver.
Tilbehør til svinemørbrad med dry rub kan blandt andet være bagt broccoli.
Din vurdering
-
Dry rub til svinemørbrad