Grillede grøntsager er nemt tilbehør, når du sidder ude og nyder sommervejret. Her er en samling med forskellig grønt fra kål til majskolber.
Grillede grøntsager er alletiders tilbehør til en aften ved grillen. Det er nemt, smukt og lækkert at få serveret de sunde grøntsager på den måde, om det er marinerede spidskål eller kulørte grøntsagsspyd.
Her har vi samlet to håndfulde favoritter, som kan tilberedes, mens I sidder og hygger jer ved havebordet.
Grillede grøntsager i sølvpapir
Disse små pakker med grøntsager kan laves i forvejen, så de er nemme at komme på grillen lige før, I skal spise.
Grøntsagsspyd med kartofler
Her er en alt i en-løsning: Du får både kartofler, tomater, løg og andre grøntsager i flotte spyd.
Så du behøver ikke engang at tænke på andet tilbehør til de grillede bøffer, pølser eller vegetardeller.
Tomater med oregano og olivenolie
Grillede tomater smager skønt, søde og syrlige som de er. Og så er de oven i købet nemme og hurtige at tilberede.
Se også opskriften på grillede cherrytomater på stilk.
Grillet aubergine med feta
Grillede auberginer kan både serveres som en delikat forret og som tilbehør til resten af måltidet.
De grillede skiver toppes med feta, granatæblekerner og persille, så har du en meget smuk anretning.
Hvide asparges med skinke
Kan man grille asparges? Ja selvfølgelig kan man det. Her er hvide, danske asparges rullet ind i serranoskinke.
Vil du have en opskrift med ost i stedet, kan du se her: Danske asparges med ost.
Spidskål med persillesmør
Kål er en sund spise, og den milde spidskål er virkelig lækker på en grille. Så det er ærgerligt at gå glip af den delikate kål, når vi skal lave grillede grøntsager.
At det tilmed er hurtigt og nemt at grille spidskål, gør sagen endnu bedre.
Majs med og uden blade
Majskolber er en klassiker på grillen, og du kan faktisk grille dem både med og uden kolbens blade. Find opskriften her.
Squash og peberfrugt med gremolata
Gremolata er en italiensk blanding af persille, hvidløg og citronskal. Man bruger den for eksempel som topping på osso buco.
Her får du opskriften på en skøn anretning med grillede squash og peberfrugter rørt sammen med gremolata.
Grillet blomkål med persille
Dette er en yderst let måde at grille grøntsager på. Blomkålen skæres i buketter og blandes med persille samt krydderier.
Herefter skal den have et kvarters tid på grillen, så er den klar til servering. Enkelt og velsmagende, særligt hvis du bruger de friske, danske kål.
Spyd med halloumi og grønt
Halloumiosten er en eminent følgesvend til grillede grøntsager. Brug osten på fine grillspyd med forskellige grøntsager som i denne opskrift.
Server eventuelt med en hjemmelavet pesto eller salsa, som du kan dryppe grøntsagerne i ved bordet.
Del dine ideer og tanker med os andre her: