Grillede tomater med olivenolie og oregano er lækkert tilbehør til mange kødretter. Jeg har her grillet dem over indirekte varme i en kuglegrill.
Hvor mange tomater du skal bruge afhænger selvfølgelig af størrelsen. Men jeg vil sige at hver person skal have et par grillede tomater.
Start med at vaske tomaterne under rindende koldt vand.
Skær så et helt tyndt lag af toppen, og det samme med bunden. På den måde kan tomaterne står fast - og krydderierne på toppen bliver liggende hvor de skal.
Find en alubakke frem, og læg tomaterne op på.
Hæld så lidt god olivenolie ud over tomaterne.
Drys dem med oregano og lidt flagesalt, og så er vores grillede tomater klar til en tur i grillen.
Jef har her stegt dem i en kuglegrill, men du kan sagtens også lave dem i en gasgrill.
De grillede tomater skal have indirekte varme - og du griller dem med låget på grillen.
Tomaterne skal grille i omkring 10-12 minutter, afhængig af varmen i din grill. Men tiden her passer ved en temperatur på omkring 200-220 grader.
Vær opmærksom på, at tomaterne er RYGENDE varme når de kommer af grillen, så vent nogle minutter inden du serverer dem.
De har også godt af, at stå og samle lidt smag inden de skal spises.
Grillede tomater passer perfekt til en god bøf - og du kan servere dem sammen med en god omgang risotto med asparges.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Grillede tomater