Prøv denne opskrift på grillede grøntsager med gremolata. Det har en skøn og frisk smag og er sprængfyldt med vitaminer og mineraler.
Gremolata er en slags krydderurtetopping, der traditionelt bruges til kødretter, men prøv også at smage grøntsager med gremolata.
Gremolata oprinder fra Italien og består af persille, hvidløg og citronskal. Den friske smag passer perfekt til for eksempel grillede grøntsager, der er perfekt tilbehør til maden på grill.
Sammenlignet med for eksempel pesto, har gremolata en meget mere frisk og ren smag.
Citronskal, persille og hvidløg giver masser af aroma og citronskallen bidrager med syrlig og bitter smag til retten, mens persille giver bitre noter.
Sammen med de grillede grøntsager, der er sødmefyldte og drysset med havsalt, har du både det sure, bitre, sødlige og salte tilstede i din ret. Samlet er det en fantastisk smagsoplevelse.
Opskrift på grillede grøntsager med gremolata
Ingredienser
- 2-3 stk squash
- 2-3 stk rød peberfrugt
- 1 bundt persille gerne bredbladet
- 1 stk citron skal
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- havsalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens peberfrugt og squash og fjern kerner fra peberfrugt. Skær peberfrugt i kvarte og squash i halve på langs.
- Pensl grøntsager med olivenolie og drys med groft salt og friskkværnet peber.
- Grill på grillen til grøntsagerne får farve i 8-12 minutter. De skal stadig have bid.
Gremolata
- Skyl og hak persille fint. Hak desuden hvidløgsfed fint.
- Skyl og riv skallen fra citronen.
- Bland persille, hvidløg og citronskal grundigt, så aroma fra hvidløg og citronskal kommer godt ind i persillen.
- Når grøntsagerne er færdige, vendes de i gremolataen, så den fordeles godt på alle grøntsager.
Tips og tricks
Grøntsager med gremolata er sprængfyldte med sunde vitaminer og mineraler. Både grøntsagerne og gremolata indeholder masser af sunde stoffer, for eksempel er persille rig på A, C og K-vitamin, folat, jern, kalium og calcium.
Hvidløg er også kendt for sine sundhedsmæssige egenskaber og virker blandt andet antiinflammatorisk og har en gavnlig effekt på hjertekarsydomme.
Og så er grøntsager generelt rige på vitaminer og mineraler, så det er næsten ligegyldigt hvilke grøntsager, du vælger at grille – de er alle sunde!
Prøv også gremolata til andre grøntsager, det smager for eksempel skønt at vende blancherede bønner i gremolata.
Server for eksempel grillede grøntsager med gremolata til grillbøffer, se hvordan du griller din bøf perfekt her:
Grillbøffer - kokkens bedste tips til at grille oksekød
Kilder: Frida.fooddata.dk, Videnskab.dk
Comments
No Comments