Grillet spidskål er det perfekte tilbehør til kødet, når du har gang i grillen. Spidskål passer til de fleste grillretter, og så er den nem at tilberede.
Jeg elsker grillet spidskål, som både er sundt, nemt og virkelig lækkert at servere lige fra den varme grillrist.
Og så er den grillede kål jo super sund og velsmagende.
Opskriften er til fire personer med en kvart spidskål til hver, og i min video kan du se fremgangsmåde på, hvordan du nemt griller spidskål.
Opskrift på grillet spidskål
Ingredienser
- 1 spidskål - i kvarte
- 50 gram smør
- 1 bundt persille - hakket
- 1 citron
- Lidt flagesalt
Sådan gør du
- Del den skønne spidskål i fire lige store stykker, men behold stokken på, da den holder sammen på kålen.
- Smelt smørret og hak persillen fint. Vend det sammen. Eller brun smørret uden persillen kommer i.
- Tænd grillen og du skal grille spidskål ved både direkte og indirekte varme. Og hold temperaturen på omkring middel, altså 190-200 grader.
- Læg de kvarte spidskål på grillristen og giv dem 1-2 minutter på hver af de to skæresider ved direkte varme. Vend dem gerne så de får lidt grillmønster.
- Træk derefter spidskålen over på indirekte varme, og pensl dem med persillesmør. Dryp også med lidt citronsaft. Dette gøres et par gange i mens spidskålen grilles færdig ved den indirekte varme. Du kan også pensle kålen med brunet smør - det smager også fantastisk.
- Her skal de grilles indtil de er lækre, næsten møre - men stadig har lidt bid. Den samlede grilltid er cirka 10 minutter - selvfølgelig afhængig hvor mør du ønsker spidskålen.
- Anret straks de færdige spidskål, hvor der drysses med en smule salt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Grillet spidskål serveres straks som tilbehør, og den grillede kål passer perfekt som tilbehør til langt de fleste kødretter.
Herunder en grillet svinemørbrad eller en butterfly kylling.
Se flere opskrifter her:

Comments
No Comments