Stegt spidskål er nem at lave, og med denne opskrift steges spidskål i smør på panden. Kålen dryppes med citronsaft og bruges som tilbehør.
Stegt spidskål er genialt tilbehør, da den både er nem at lave - og samtidig er kålen jo super sund.
Spidskålen er samtidig den milde kål, som alle godt kan lide - så derfor er det bare med at smide kålen på panden.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Opskrift på stegt spidskål
Ingredienser
- 1 spidskål
- 2-3 spiseskefulde smør
- flagesalt
- 1 citron økologisk
Sådan gør du
- Pil det eller de yderste blade af spidskålen og del den i kvarte på langs. Lad stokken blive siddende på, da den holder kålen sammen.
- Varm en pande op ved en god varme - jeg plejer at lave stegt spidskål ved 7 på en skala fra 1-9.
- Kom smør på panden og lad det bruse af.
- Læg så forsigtigt de kvarte spidskål på panden med en af skæresiderne nedad. Steges cirka 3-4 minutter på den første side.
- Derefter vendes kålen over på den anden skæreside, og steges igen 3-4 minutter. Er varmen for hård, skrues lidt ned, da kålen heller ikke skal brankes!
- Endelig lægges spidskålen om på "bladsiden" - altså ydersiden, hvor den får yderligere 3-4 minutter.
- Dryp kålen med frisk citronsaft og krydr med flagesalt.
Næringsindhold
Tips
Stegt spidskål er perfekt som tilbehør til stegt kyllingebryst, frikadeller, medister og meget andet.
Og så er spidskål jo sundt!
Se også mine opskrifter på: