Her er min guide til stegt kyllingebryst. Se hvordan du steger kyllingebryst på panden, så kødet bliver mørt og saftigt. Inkl. stegetid og de gode tips.
Stegt kyllingebryst er en klassiker i det danske køkken, men hvordan steger man kyllingebrystfileterne helt perfekte, så de både er møre og saftige, men samtidig også gennemstegte?
Her deler jeg mine erfaringer omkring pandestegt kyllingerbryst, og som jeg synes kødet bør steges på panden.
Kvalitet
Det vigtigste starter når du handler ind.
For der er stor forskel på kyllingekødet, og det handler blandt andet hvor meget vand kødet er pumpet med.
Jeg vil ikke generelt sige, at dyre stykker kyllingebryst er bedre end de billigere, men som udgangspunkt gælder reglen, at man får hvad man betaler for.
Og min erfaring er også, at kød fra økologiske/fritgående kyllinger giver det bedste resultat.
Se også: Kyllingebryst i ovn
Forberedelse
Hjemme i køkkenet er der er et par gode tricks, når vi taler stegt kyllingebryst.
Du kan selvfølgelig stege kyllingebrystfileterne som de, men du kan også gøre noget andet.
Enten lægge fileterne mellem to fryseposer, og så give dem nogle bank, så kyllingekødet bliver mere ensartet i tykkelsen.
Du skal ikke smadre kødet fuldstændigt, men brug eventuelt en kødhammer eller en kagerulle, og giv det et par slag.
Du kan også give oversiden af kyllingebrystfileterne et par rids med en skarp kniv.
Se også: Kylling i karry
Fedtstof til stegt kyllingebryst
Hvad er bedst til stegt kyllingebryst - er det olie eller smør?
Du kan sagtens stege i begge dele, eller en blanding for den sags skyld, men jeg foretrækker at stege i rent smør.
Det handler simpelthen om smag, hvor jeg synes smørret klart slår olien.
Udforingen er, at smørret ikke må branke når du bruner kødet, men det kan sagtens lade sig gøre.
Derfor anvender jeg altid smør til pandestegning af kyllingebryst fileter.
Se også: Sådan steger du en hel kylling i ovn
Stegetid
Stegt kyllingebryst laves ved at varme en pande op ved høj varme. Jeg plejer at sætte den på 7 på en skala fra 1-9. Og så skal panden varmes igennem.
Kom et par spiseskefulde smør på panden, og du skal ikke spare på smørret. Lad smørret blive nøddebrunt.
Læs mere her om hvorfor kød ikke suger fedt under stegning.
Læg så kyllingebrystfileterne på, og brun dem et minuts tid på begge sider, så kødet får den perfekte stegeskorpe.
Skru varmen ned på middel eller lidt lavere, og kom eventuelt lidt yderligere smør på panden.
Steg nu kyllingebrystfileterne færdige, og den samlede stegetid er ca. 6-7 minutter pr. side. Men det afhænger selvfølgelig af hvor store og tykke kyllingefileterne er.
Undervejs krydres de nogle gange med salt og friskkværnet peber, og jeg plejer også at give dem enten lidt paprika eller tørret oregano, som jeg synes tilfører god smag til kyllingekødet.
Husk: Fjerkræ skal altid gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader.
Se også: Grillet kyllingebryst med hvidløg
Hviletid
Stegt kyllingebryst må gerne hvile 10 minutter inden udskæring.
Nu har du et lækkert og mørt stykke kyllingekød, der simpelthen smager dejligt, og som altså ikke er tørt.
Din vurdering
-
Stegt kyllingebryst
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Julia
Hej, kan man varme det stegte kyllingekød op når gæsterne kommer og bevare sprødhed etc? Skal det i såfald være i ovnen og ved hvad temperatur? Det skal bruges til en pasta med pest ret og anrettes udskåret oven på retten.
Tak for nogle skønne opskrifter.
Mvh Julia
Holger Rørby Madsen
Hej Julia
Tak for det. Jo, det kan du sagtens, men den friskstegte kylling smager bedst 🙂
Opvarm evt. kyllingebrystfileterne ved 150 grader i ovnen.
Du kan også brune kyllingebrystfileterne af på panden, så de netop har stegeskorpe - og derefter stege dem færdige i ovnen. Her skal de så have ca. 10 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af tykkelse.
Alt det bedste
Holger