Se her hvordan du nemt og hurtigt laver grillede cherrytomater på den rigtige måde. Træk tomaterne på et spyd, og krydr dem med oregano.
Til grillede cherrytomater til fire personer skal du bruge:
16 cherrytomater
2 spiseskefulde olivenolie
2 teskefulde tørret oregano
Lidt salt
4 grillspyd af bambus
Sådan laver du grillede cherrytomater på inden tid:
Læg grillspydene i blød i koldt vand, så de ikke brænder under turen i grillen.
Tænd din grill. Det er lige meget om du laver tomaterne i gasgrill eller kuglegrill - fremgangsmåden er den samme.
Vask cherrytomaterne, og træk dem på træspyd. Der skal fire tomater på hvert spyd.
Læg tomatspydene på et fad, og dryp olie ove dem. Krydr også med oregano og salt. Lad dem trække nogle minutter.
Grill så cherrytomaterne ved en lav men direkte varme i 7-8 minutter. Du behøver ikke vende dem undervejs.
Et tip er, og det er nemmest i en gasgrill, at lægge spydene ude i den ene side, så det meste af træspydene stikker ud af grillen. Så brænder de i hvert fald ikke 🙂 Og de er nemmere at tage af, når de er færdige på grillen.
Note: Her har jeg beregnet fire tomater til hver person som tilbehør. Men du kan selvfølgelig sagtens lave flere.