Min bedste opskrift på nem løgsuppe, der er en god suppe med masser af løg. Se også hvordan du laver ostebrød til eller en fransk løgsuppe.
Er der næsten noget bedre end en hjemmelavet løgsuppe, der er lavet helt fra bunden, og hvor de fine løg trylles om til en lækker suppe.
Løgsuppen kræver kun få ingredienser, og samtidig er den ret nem at lave.
Husk dog at bruge tiden på at lade løgene falde godt sammen og næsten karamellisere inden du tilsætter hønsebouillon, uden at løgene dog skal blive for mørke.
Det kan sagtens tage 20 minutter før løgene er helt klar til bouillonen.
Her kan du også se hvordan du laver ostebrød til suppen, den klassiske franske løgsuppe, en cremet udgave med fløde eller versionen med lidt hvidvin.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også disse opskrifter:
Opskrift på løgsuppe
Ingredienser
- 4 store zittauerløg (almindelige løg)
- 4 fed hvidløg
- 1 dusk timian tørret kan også anvendes
- 1,2 liter vand
- 2 hønsebouillonterninger
- 1 spiseskefuld sherryeddike
- salt og friskkværnet peber
- Lidt rapsolie til sautering af løg
Sådan gør du
- Løgene pilles og deles i halve. Derefter snitter du dem i tynde skiver.
- Hvidløgspilles pilles ligeledes og skæres i tynde skiver eller hakkes groft.
- Varm lidt olivenolie op i en stor gryde og steg nu løg og hvidløg med middelvarme i cirka 20 minutter. Løgene skal blive klare og falde sammen, men ikke blive for brune. Så pas på med varmen, og tilsæt gerne lidt mere olivenolie undervejs. Det er vigtigt, at løgene sauteres grundigt, og altså begynder at karamellisere. Og det kan altså nemt tage op mod 20 minutter, men det er hele tiden værd.
- Pluk bladene af timiankvistene og kom dem ved løgene.
- Tilsæt så vand og bouillonterninger og lad løgsuppen koge op.
- Nu skal løgsuppen så simre i cirka 20 minutter under låg, og du må gerne lige røre i suppen et par gange undervejs.
- Smag din løgsuppe til med sherryeddike, salt og friskkværnet peber.
Tips
Opskriften passer som en god forret til fire personer, men du kan sagtens gange opskriften op og anvende løgsuppen som en hovedret.
Den færdige løgsuppe nydes varm, og serveres meget gerne med et stykke italiensk brød til. Eksempelvis dette lækre og nemme ciabattabrød, der ikke engang skal æltes.
Løgsuppe med ostebrød
Du kan også lave løgsuppe med ostebrød.
Her skal du beregne et par skiver brød til hver, og brødet må gerne være fra i går eller før (bare det ikke er muggent brød).
Pensl brødene grundigt med olivenolie, og grill dem i ovnen i 1-2 minutter.
Fordel revet ost på brødene, og giv dem så yderligere et lille minut under ovnens grill, indtil osten er smeltet.
Derefter tages de færdigbagte ostebrød ud af ovnen, og drysses med lidt salt inden servering.
Fransk løgsuppe
Du kan også lave en klassisk fransk løgsuppe, og det er sådan set en kombination af løgsuppen og ostebrødet.
Skiver af franske flutes steges sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft - det tager cirka 5-10 minutter. Brødskiverne skal blot netop være sprøde, og ikke for tørre.
Lav løgsuppen som anvist i grundopskriften længere oppe, og fordel den i ildfaste skåle, der passer med en portion til hver.
Læg de sprøde brødskiver ned i løgsuppen, som derefter drysses med revet ost.
Den franske løgsuppe gratineres så under grillen i ovnen indtil osten bobler op.
Vær opmærksom på, at løgsuppen er RYGENDE varm, når den kommer ud af ovnen!!! Så lad den lige stå fem minutter før servering, så ingen brænder sig på den.
Cremet løgsuppe med fløde
Du kan også lave en løgsuppe med fløde, der gør suppen mere cremet.
Jeg synes umiddelbart, at en suppe med løg blot skal laves med bouillon, men du kan altså også lave en mere cremet version med lidt tilsat fløde.
Fløden tilsættes til sidst, og her kan du bruge en eller to deciliter piskefløde, hvorefter løgsuppen koges op.
Smag suppen til med salt, peber og eventuelt lidt mere eddike, for fløden tilfører selvfølgelig en del fedme.
Løgsuppe med hvidvin
Løgsuppe med hvidvin er en anden variant af den traditionelle suppe med løg.
Her skal du sautere løgene indtil de karamelliserede, hvorefter du tilsætter 1-2 deciliter hvidvin, som så koges næsten væk.
Men essensen af hvidvin har nu sat sig i løgene, hvorefter du kommer bouillon ved og ellers følger opskriften.
Hvidvinen giver en rigtig fin smag til løgsuppen, så det er bestemt værd at prøve også.
Her finder mere inspiration til lækre suppe opskrifter.
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.