Brugerne spørger: Kan man spise et løg der spirer, eller skal man smide det spirende løg ud. Her får du svaret på Madens Verden.
Skal man smide et løg, der spirer ud, eller kan jeg roligt bruge det i madlavningen?
Sådan lyder et spørgsmål fra Sofie i Herning til mig, og hun skriver i øvrigt, at hun er glad og meget tilfreds medlem af Madens Verden.
Tak for det, og jeg kvitterer med et svar på det spørgsmål, som mange sikkert har tænkt over, når man hiver et løg op af grøntsagsskuffen i køleskabet.
Kan man bruge et spirende løg?
Det sker jo desværre, at løgene begynder at spire, men hvad gør man så?
Det korte svar er, at du sagtens kan bruge og spise løg, der er begyndt at spire. Som du kan se på billedet i denne artikel.
Spiren er et tegn på, at løget er ved at være gammelt, men det er på ingen måde giftigt eller farligt at spise et løg med grøn spire.
Det er ikke som med kartofler, som man altid skal smide ud, hvis kartoflerne er blevet grønne.
Smagen kan ændre sig
Min egen erfaring er, at løget kan smage lidt sødere end normalt, og faktisk kan et spirende zittauerløg eller rødløg minde lidt om forårsløg i smagen.
Men der er altså ingen grund til at smide løget ud.
Generelt er løg bedst, når de er hårde og sprøde i overfladen, mens de bliver mere bløde og fugtige i overfladen med tiden.
Har du for mange løg liggende? Så brug dem til en klassisk løgsuppe, syltede rødløg eller kom masser af løg i en hjemmelavet kødsovs til pasta.
Løg skal i øvrigt opbevares tørt og køligt, og det bedste er i en kasse i en kælder eller på en altan. I grøntsagsskuffen i køleskabet er holdbarheden lidt kortere, men min erfaring er, at løg på køl fint holder sig i 2-3 måneder.
Del dine ideer og tanker med os andre her: