Opskrift på bagte løg, der giver nogle virkelig lækre og karamelliserede løg. Brug store zittauerløg, der pensles med den lækre bladning.
Bagte løg er det perfekte tilbehør til oksefilet, okseculotte og mange andre kødretter, og løgene er nemme at lave.
Valg af løg
Anvend gerne de store zittauerløg, men andre løg kan selvfølgelig også bruges.
Zittauerløgene er dog gode til formålet, og er nemme at karamellisere.
Opskriften er til fire personer, hvor hver får to halve løg.
Opskrift på bagte løg
Ingredienser
- 4 store zittauerløg
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 spiseskefuld balsamico
- 1 spiseskefuld lys sirup
- salt
- timian
Sådan gør du
- Løgene skæres over på den lange led, men UDEN at de pilles først! Så går de ikke så let fra hinanden.
- Nu kan du så forsigtigt pille det yderste lag af løgene, men skær ikke enderne af.
- Læg et stykke bagepapir i et ildfast fad, og læg løgene i fadet med skæresiden opad.
- Bland olivenolie sammen med balsamico og lys sirup, og pensl løgene på skærefladen.
- Læg et stykke sølvpapir over fadet, og bag nu løgene i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft i 30 minutter.
- Tag fadet ud af ovnen, og vend løgene om så skærefladen vender nedad. Derefter pensles de igen, drysses med lidt salt og bages færdige i yderligere 30 minutter. Men nu uden sølvpapir.
- Tag de færdigbagte løg ud af ovnen, og nu kan de eventuelt krydres med lidt friskhakket timian.
Næringsindhold
Tips
De bagte løg serveres straks - og løgene er som sagt glimrende tilbehør til mange retter.
Se også mine opskrifter på:
David
Super