Bagte tomater er nemme at lave, og så kan de bruges til lidt af hvert. Kom dem i salat eller sandwich for ekstra smag - eller spis dem som snacks.
Bagte tomater er en anden måde at spise tomater på. Og en måde, der fremhæver tomaternes smag.
I vintertiden kan vi godt være uheldige og få en masse kedelige drivhustomater. Vi længes mod solmodne tomater med saft og kraft.
Ved at bage tomaterne får du faktisk en tydelig smag, som egner sig lige godt til salat- og sandwichfyld.
Du kan også vende dem hurtigt sammen med kogt pasta og lidt olivenolie. Drysser du fintrevet parmesan og eventuelt friske krydderurter over, så har du et rigtig godt måltid.
Opskriften er lavet af Salatfabrikken ved aut. klinisk diætist Rebecca Østergaard.
Opskrift på velsmagende, bagte tomater
Ingredienser
- 1 kg cherrytomater på stilk
- 1-2 fed hvidløg
- 1 spsk balsamico god
- 2 spsk farin
- 2 spsk olivenolie
- salt
- peber
- krydderurter efter smag
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 100 grader.
- Tomaterne skylles og tørres. Herefter halveres tomaterne.
- Beklæd en bageplade med bagepapir eller brug et stort fad.
- Bland hvidløg, balsamicoeddike, brun farin, olivenolie og krydderier på bagepladen/fadet. Rør det godt sammen.
- Vend herefter tomaterne godt rundt i marinaden. Vend tomaterne så de har den flade side opad.
- Bag i ovnen ved 100 grader i 5-6 timer.
- Tomaterne kan evt. gemmes på sylteglas eller i en plastikbøtte med låg.
Se også flere opskrifter, hvor vi bruger grønne og røde tomater: