Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.
Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.
I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem.
Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.
De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare.
Her får du opskriften på de syltede tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.
Opskrift på syltede grønne tomater
Ingredienser
- 600 gram grønne tomater
- 200 gram sukker
- 1,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 4 kardemommefrø
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
- Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
- Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
- Lad tomaterne simre i fem minutter.
- Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
- Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
- Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.
Du kan eventuelt bruge dine tomater sammen med en af disse opskrifter:
Hej
Lyder lækkert. Hvor længe kan de holde sig uåbnede?
Tak