Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.
Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.
I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem.
Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.
De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare.
Her får du opskriften på de syltede grønne tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på syltede grønne tomater
Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 600 gram grønne tomater
- 200 gram sukker
- 1,5 deciliter eddike
- 1,5 deciliter vand
- 1,5 teske vaniljesukker
- 4 kardemommefrø
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
- Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
- Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
- Lad tomaterne simre i fem minutter.
- Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
- Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
- Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så har du syltede grønne tomater, og de er altså altid lækre. Velbekomme.
Chris
Jeg har nogle syltede grønne tomater stående, men mit problem er, hvad jeg skal bruge dem til? Har du et forslag til gode retter?
Helene
Hej
Lyder lækkert. Hvor længe kan de holde sig uåbnede?
Tak
Linda
Kan man bruge andet end kardemommekapsler?
Per Larholm
Hej Karen - når du skriver kardemommefrø, mener du så hele frøkapsler ? Eller bare 4 af de små frø, der findes inde i en sådan frøkapsel ?
Karen Seneca
Hej Per.
Tak for dit spørgsmål.
Det var uheldigt formuleret af mig - jeg mener kapsler 🙂
Mvh Karen