Syltede grønne tomater er lækkert tilbehør til ost, desserter, i sandwich og som snacks. Og så er det en måde at undgå spild fra drivhuset.
Syltede grønne tomater er en smart måde at udnytte årets sidste tomater på. Har man et drivhus eller tomater udenfor, vil den sidste efterårsmåned sætte en stopper for modningen.
I stedet for at smide de grønne, umodne tomater ud, kan man høste og sylte dem.
Det er ikke kun en smart måde at undgå madspild på. Det er også en virkelig lækker delikatesse.
Se også: Verdens nemmeste tomatsovs til pasta
De grønne tomater koges kort i en eddike-sukkerlage, herefter skal de blot trække to uger, før de er spiseklare.
Her får du opskriften på de syltede tomater som, i modsætning til almindelige, røde syltede tomater, kommer til at smage sødt.
Opskrift på syltede grønne tomater
Ingredienser
- 600 gram grønne tomater
- 200 gram sukker
- 1,5 dl eddike
- 1,5 dl vand
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 4 kardemommefrø
Sådan gør du
- Skyl tomaterne og prik dem med en gaffel.
- Bland eddike, sukker, vanilje og vand og sæt det over kog.
- Når sukker er opløst, og massen koger, kommer du tomaterne ned i gryden.
- Lad tomaterne simre i fem minutter.
- Skyl et patentglas i Atamon og kom forsigtigt tomaterne ned i glasset.
- Hæld massen ned over tomaterne, put de fire kardemommefrø ned i og luk.
- Skal trække i ca. to uger, før de kan spises.
Tips
Så har du syltede grønne tomater, og de er altså altid lækre. Velbekomme.
Se også: Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet

Helene
Hej
Lyder lækkert. Hvor længe kan de holde sig uåbnede?
Tak
Linda
Kan man bruge andet end kardemommekapsler?
Per Larholm
Hej Karen - når du skriver kardemommefrø, mener du så hele frøkapsler ? Eller bare 4 af de små frø, der findes inde i en sådan frøkapsel ?
Karen Seneca
Hej Per.
Tak for dit spørgsmål.
Det var uheldigt formuleret af mig - jeg mener kapsler 🙂
Mvh Karen