Tomatketchup er meget nem at lave selv, og så smager din egen ketchup bedre end den fra fabrikkerne. Her er det ketchup uden konserveringsmidler, men med masser af smag.
Tomatketchup er tilmed særdeles hurtigt at lave, og din egen hjemmelavede ketchup holder sig fint et par uger eller mere i køleskabet.
Jeg har smagt denne ketchup til med lidt chili (sambal oelek er egentlig en chilipasta), men det er jo en smagssag, om du ønsker det.
Især hvis din tomatketchup er til børn, men den bliver nu ikke meget stærk med denne mængde sambal oelek.
Jeg har her brugt hele tomater, men hvis du orker det, kan du fjerne kernehusene først. Det giver en mere glat ketchup.
Brug den hjemmelavede tomatketchup til pølser, hotdogs, æggeretter eller til at smøre på dine hjemmebagte burgerboller.
Opskrift på tomatketchup
Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet
Ingredienser
- 1 kilo tomater - meget modne, i både
- 1 løg - meget finthakket
- 2 deciliter eddike
- 2 æbler - store, i grove tern
- 1 fed hvidløg - meget finthakket
- 1 knivspids sambal oelek
- 30 gram brun farin
- 0,5 teske kanel
Sådan gør du
- Kom tomater, æbler, løg, hvidløg, sambal oelek, eddike, kanel og brun farin i en stor gryde, og kog det langsomt op.
- Læg låg på, og lad din tomatketchup simre i 30-35 minutter.
- Efter kogning er din ketchup måske en anelse tynd, men fortvivl ikke. Den sætter sig under afkølingen. Smag ketchuppen til med eddike og farin, indtil den er lige som du gerne vil have den.
- Hvis du ønsker den tykkere, kan den sagtens jævnes med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
- Blend din ketchup, og sigt den eventuelt gennem en sigte og ned i en skål.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opbevaring og holdbarhed
Skold et par ketchupflasker i varmt vand, og hæld ketchuppen i. Sæt på køl. Sørg for at låget er skruet godt på.
Nu kan din ketchup holde et par uger eller mere i køleskabet.
Margrethe Vinge
kan jeg fryse hjemmelavet ketchup