• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sovs og sauce › Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet

Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet

hjemmelavet tomatketchup
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. april 2024 - Udgivet: 27. november 2015

Tomatketchup er meget nem at lave selv, og så smager din egen ketchup bedre end den fra fabrikkerne. Her er det ketchup uden konserveringsmidler, men med masser af smag.

Tomatketchup er tilmed særdeles hurtigt at lave, og din egen hjemmelavede ketchup holder sig fint et par uger eller mere i køleskabet.

Jeg har smagt denne ketchup til med lidt chili (sambal oelek er egentlig en chilipasta), men det er jo en smagssag, om du ønsker det.

Især hvis din tomatketchup er til børn, men den bliver nu ikke meget stærk med denne mængde sambal oelek.

Jeg har her brugt hele tomater, men hvis du orker det, kan du fjerne kernehusene først. Det giver en mere glat ketchup.

Brug den hjemmelavede tomatketchup til pølser, hotdogs, æggeretter eller til at smøre på dine hjemmebagte burgerboller.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pølsehorn
  • Hjemmelavet tomatsauce
  • Pølsebrød

Opskrift på tomatketchup

hjemmelavet tomatketchup
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet

4.84 fra 24 stemmer
Tomatketchup er meget nem at lave selv, og så smager din egen ketchup bedre end den fra fabrikkerne. Her er det ketchup uden konserveringsmidler, men med masser af smag.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 154
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg tomater - meget modne, i både
  • 1 løg - meget finthakket
  • 2 dl eddike
  • 2 æbler - store, i grove tern
  • 1 fed hvidløg - meget finthakket
  • 1 knivspids sambal oelek
  • 30 g brun farin
  • 0,5 tsk kanel

Fremgangsmåde
 

  1. Kom tomater, æbler, løg, hvidløg, sambal oelek, eddike, kanel og brun farin i en stor gryde, og kog det langsomt op.
  2. Læg låg på, og lad din tomatketchup simre i 30-35 minutter.
  3. Efter kogning er din ketchup måske en anelse tynd, men fortvivl ikke. Den sætter sig under afkølingen. Smag ketchuppen til med eddike og farin, indtil den er lige som du gerne vil have den.
  4. Hvis du ønsker den tykkere, kan den sagtens jævnes med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
  5. Blend din ketchup, og sigt den eventuelt gennem en sigte og ned i en skål.

Næringsindhold

Kalorier: 154kcalKulhydrater: 36gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 16mgKalium: 757mgKostfibre: 6gSukker: 27gVitamin A: 2144IUVitamin C: 42mgCalcium: 45mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Opbevaring og holdbarhed

Skold et par ketchupflasker i varmt vand, og hæld ketchuppen i. Sæt på køl. Sørg for at låget er skruet godt på.

Nu kan din ketchup holde et par uger eller mere i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margrethe Vinge

    august 18, 2024 at 12:22 pm

    kan jeg fryse hjemmelavet ketchup

    Svar
    • Janus

      november 13, 2024 at 6:15 pm

      Ja, men jeg ved ikke, om det er godt, når det tøes op.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required