Se her hvordan du laver en hel kylling med grøntsager i en kyllingholder til grillen. Kylling og tilbehør er klar samtidig på en time, og det er nemt.
Dette er en nem opskrift på en hel kylling, der grilles ved indirekte varme, og det tager cirka en time.
Det nemme ved denne opskrift er, at du samtidig laver tilbehøret i form af skønne grøntsager, der får masser af smag i grillen sammen med kyllingen.
Hel kylling i grillen er god sommermad - men som faktisk kan tilberedes og spises året rundt.
Opskriften er til fire personer.
Hel kylling opskrift
Ingredienser
- 1,5 kilo kylling kylling
- olivenolie
- groft salt
Grøntsager
- 400 gram kartofler - i mindre både
- 1 lille bundt gulerødder - i mundrette stykker
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 2 rødløg - grofthakket
- 1 deciliter vand
- Lidt timian
- Lidt persille - finthakket
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kyllingen skylles og duppes tør. Krydr den indvendigt med salt. Udvendig smøres den med en rigelig mængde olivenolie, og krydres med groft salt.
- Kom lidt vand eller hvidvin i i hullet i kyllingholderen, og sæt kyllingen på så den står godt fast.
- Grøntsagerne gøres klar. Kartofler og gulerødder skæres i mundrette stykker og lægges i kyllingholderen.
- Hvidløg hakkes groft, mens rødløg skæres i i grove stykker og lægges ved kartofler og gulerødder.
- Hæld lidt vand ved grøntsagerne, krydr med lidt salt og peber, og læg lidt frisk timian og persille ved.
- Stil kyllingholderen med hel kylling og grøntsager i en forvarmet grill, og husk du skal grille ved INDIREKTE varme!
- Kyllingholderen sættes midt i grillen, og her skal den nu have cirka en time. Løft ikke låget for mange gange, da du hver gang lukker varmen ud af grillen.
Næringsindhold
Tips
Den færdigstegte hele kylling serveres med grøntsagerne til, og husk at komme lidt af skyen op over grøntsager og kylling ved servering.
Du kan også servere med en lækker frillice salat til.
Se mere indhold:
Vinforslag til hel kylling i grillen

Comments
No Comments