Min opskrift på søde kartofler i ovn, og faktisk er der slet ikke tale om kartofler, men mere om græskar. Og de skal ikke skrælles.
Ovnbagte søde kartofler er en lækker sag, som er meget nem at lave.
Mange tror fejlagtigt, at søde kartofler er i familie med vores velkendte kartofler, men det er de slet ikke.
I konsistens minder de mest om græskar, men de vokser under jorden. Som vores kartofler.
De kaldes også "batat", og optræder i forskellige farver, men smager dog altid nogenlunde ens. Nemlig sødt.
Du kan bruge dem på samme måder som vores danske kartofler, nemlig koge dem, frittere eller stege dem i ovnen.
Søde kartofler skrælles ikke
Du behøver ikke skrælle en sød kartoffel - den kan sagtens spises med skræl. Blot du vasker dem grundigt.
Kartoflerne kommer typisk fra USA, og de indeholder langt mere protein end de klassiske kartofler.
Og i dag spises de over store dele af verden. I øvrigt en del i det asiatiske køkken.
Opskriften er beregnet til 3-4 personer som tilbehør.
Opskrift på ovnbagte søde kartofler
Ingredienser
- 500 gram søde kartofler
- 1 sjat olivenolie
- 2 teskefulde timian tørret
- flagesalt
Sådan gør du
- Rengør kartoflerne grundigt under rindende, koldt vand. Skær enderne fra, og smid dem ud.
- Del så kartoflerne på langs, og skær dem ud i mundrette stykker. Du kan selvfølgelig også vælge at skære dem i både.
- Læg dem i ildfast fad, og hæld en god slat olivenolie ud over dem.
- Giv dem også et par teskefulde tørret timian og groft salt. Du kan selvfølgelig hakke et lille bundt frisk timian, og bruge det i stedet. Rosmarin er også godt til søde kartofler.
- Vend det hele godt rundt med fingrene, så smagen af timian fordeler sig på alle "kartofler".
- Så skal de bages. Sæt dem ind midt i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og nu skal de hygge sig der i cirka 25 minutter. Så er de lækre og møre, og lige til at nyde.
Næringsindhold
Tips
Ovnbagte søde kartofler passer som lækkert tilbehør til mange retter med kød.
Prøv dem eksempelvis til en grydestegt roastbeef.
Se også mine opskrifter på:
Mega lækker opskrift. Tak for den.