Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen.
Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.
Uden æltning
Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.
Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen.
Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt.
Opskriften giver et franskbrød.
Opskrift på langtidshævet brød
Langtidshævet brød - hæver natten over
Ingredienser
- 3 deciliter vand - koldt
- 3 gram gær - en meget lille klump
- 1 teske sukker
- 1 teskefuld salt
- 400 gram hvedemel - Amo eller lignende
- blå birkes
Sådan gør du
- Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
- Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
- Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
- Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
- Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
- Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Alice Olesen
Det smager super godt. Kan man komme frø og kerner i?
Holger Rørby Madsen
Hej Alice
Det kan du tro - gør endelig det 🙂
Alt det bedste
Holger
Mette
Hejsa, kan man fryse brødet før det bages? Jeg har lavet dette brød flere gange med stor succes - det er et virkeligt lækkert brød:-)
Lars
Hej Holger
Kan jeg bruge tørgær ?
Mathilde
Hejsa
Skal brødet blot direkte i formen? Eller skal der bagepapir i først?
Eller skal formen evt. smøres med noget?
Mvh Mathilde
Holger Rørby Madsen
Hej Mathilde
Nej, bare direkte i formen - brødet skal nok slippe 🙂
Alt det bedste
Holger
Carina
Tak for svar Holger og for
endnu en lækker brødopskrift men minimalt arbejde og gør og dejlig smag. Det blev lige som jeg havde håbet omend ikke så højt som dit.
Carina
Hej.
Jeg har en dej til nathævning. Hvor stor er den form du bruger?
Venlig hilsen Carina
Holger Rørby Madsen
Hej Carina
Jeg bruger en helt almindelig brødform - tror den er 3 liter 🙂
God fornøjelse med brødet.
De bedste hilsner
Holger
Mathilde
Sker der noget ved at lade dejen hæve i 15 timer?
Holger Rørby Madsen
Hej Mathilde
Nej, det gør der ikke 🙂
God bagelyst.
Bedste hilsner
Holger
Christian
Att.: Inge Lise Riiskjær.
Jeg faldt lige over din kommentar, og vil uden en længere forklaring om hvordan reklamer på hjemmesider virker.
Det er sådan, at hver gang du søger på internettet efter emner, om det så er villahuse, fodbold, brødopskrifter og neglesvamp. Så gemmes der de så kaldte Cookies som du accepterer (ved lovgivning). Dette betyder at der bliver indsamlet oplysninger omkring de ting du søger. For firmaer og dig som bruger, betyder dette at der bliver vist målrettet reklamer med henblik på dine interesser, søgninger m.v.
Så madensverden.dk har intet med de reklamer at gøre som du ser, det er firmaet som madensverden.dk har valgt at bruge som indtægtskilde til denne vidunderlige hjemmeside.
Såfremt du ønsker, kan man hente tilføjelser til sin internetbrowser (internet explorer, firefox, google chrome m.v.) Prøv at søge på google.dk efter "ad-blocker".
Dette gør at du ikke længere vil se reklamer på hjemmesider. (Der kan tilføjes undtagelser i ad-blocker til de hjemmesider man synes bør have reklamer og tjene penge på det gratis indhold som de lægger op).
Jeg håber dette gav et lille indblik i hvordan reklamer på hjemmesider fungerer.
Med venlig hilsen
Christian
Inge Lise Riiskjær
Hej Madensverden!
Mange tak for super gode opskrifter. Jeg printer tit dem jeg gerne vil gemme, eller gemmer skærmprint, MEN kan I ikke bruge lidt mere appetitlige reklamer end den ulækre neglesvamp?
Mvh Inge Lise
Conny K
Ser interessant ud, kan man bruge lidt grovere meltyper evt tilsættes nødder eller lignende?
Madensverden.dk
Hej Conny
Det kan du sagtens, men så kan det være du skal tilsætte lidt mere vand. Jeg har et par gange lavet brødet med valnødder, og det bliver rigtig godt.
De bedste hilsner
Holger