Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen.
Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.
Uden æltning
Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.
Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen.
Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt.
Opskriften giver et franskbrød.
Opskrift på langtidshævet brød
Ingredienser
- 3 deciliter vand koldt
- 3 gram gær en meget lille klump
- 1 teske sukker
- 1 teskefuld salt
- 400 gram hvedemel Amo eller lignende
- blå birkes
Sådan gør du
- Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
- Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
- Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
- Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
- Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
- Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.
Næringsindhold
Tips
Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Hejsa, kan man fryse brødet før det bages? Jeg har lavet dette brød flere gange med stor succes - det er et virkeligt lækkert brød:-)