• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Langtidshævede rundstykker (skal ikke æltes)

Langtidshævede rundstykker (skal ikke æltes)

Langtidshævede rundstykker er nemme at bage, og dejen laves aftenen før, hvorefter den hæver natten over på køkkenbordet. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
1.3k
SHARES
FacebookMessenger1.3kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 23. juli 2023 - Udgivet: 23. juli 2023

Langtidshævede rundstykker røres let sammen om aftenen, og bages om morgenen. Dejen skal ikke æltes, så det er nemme rundstykker.

Det er meget nemt at bage langtidshævede rundstykker, som giver dig nybagt morgenbrød.

Dejen skal blot røres sammen med en grydeske om aftenen, og derefter hæver dejen natten over.

Om morgenen foldes dejen inden den deles til rundstykker. Du skal overhovedet ikke ælte dejen til disse langtidshævede rundstykker, så det er altså særdeles nemt.

Ved at åbne lågen i ovnen et pr gange til sidst får du dampen lukket ud af ovnen, og dermed er chancen for sprøde rundstykker større.

Opskriften giver otte lækre rundstykker med blå birkes.

Ingredienser til langtidshævede rundstykker

3 deciliter koldt vand
3 gram gær
1 teskefuld sukker
1 teskefuld fint salt
400 gram hvedemel
Blå birkes

Fremgangsmåde

  1. Aftenen før kommes vand i en skål sammen med gær, og gæren røres ud i vandet.
  2. Blandt hvedemel med salt og sukker, og rør det ud i gærvandet. Du skal bare røre et minuts tid med en grydeske.
  3. Dæk så skålen med husholdningsfilm, læg et viskestykke over, og lad nu dejen stå på køkkenbordet til næste morgen.
  4. Her kommes du lidt hvedemel på bordet og vælter dejen forsigtigt ud. Du skal ikke ælte dejen, men træk den lidt aflang.
  5. Fold så dejen på midten, og træk dejen lidt aflang igen.
  6. Pensl med vand og drys med blå birkes, hvorefter dejen deles i otte lige store stykker. Som du kan se på billedet.
  7. Læg rundstykkerne på en bageplade med bagepapir, kom husholdningsfilm over, dernæst et viskestykke, og lad nu rundstykkerne hæve en time.
  8. Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
  9. Hæld en lille sjat vand ind i bunden af ovnen, sæt pladen med rundstykkerne ind nederst, og bag dem cirka 25 minutter.
  10. Efter 20 minutter lukkes dampen ud af ovnen, og dette gentages et par minutter senere igen.

Lad de færdigbagte rundstykker køle lidt af på en rist.

Se også mine opskrifter på:

Bagerens egne rundstykker

Koldhævede rundstykker

Nemme rundstykker

De færdigbagte og langtidshævede rundstykker, der nu er klar til morgenbordet. Foto: Madensverden.dk.
De færdigbagte og langtidshævede rundstykker, der nu er klar til morgenbordet. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Jessen

    januar 17, 2024 at 9:00 pm

    Hej,
    er det muligt at bruge tørgær istedet for for frisk gær til dine forskellige brød opskrifter? Det kniber med at finde frisk gær her hvor vi bor (Hawai’i).
    Tak
    Gitte

    Svar
  2. Mette

    juli 23, 2023 at 8:09 pm

    Jeg synes også de ser lækre ud, men er bekymret for, hvor varmt der må være i køkkenet, når de skal stå ude natten over? (Mit køkken er omkring 20 grader)

    Svar
  3. Conny K

    juli 23, 2023 at 4:26 pm

    De ser lækre ud men jeg har lidt svært ved at forestille mig dejens konsistens ift. udrulningen, da de langtidshævede deje jeg har arbejdet med har været ret fugtige.
    Laver du en video af det?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her