Min opskrift på en nem black magic chokoladekage, der toppes med en cremet chokolade mousse. En lækker black magic kage med intens kakaosmag.
Black magic chokoladekage er en drøm af kage til alle, der elsker kakao og chokolade.
Kagen er intens i smagen, men uden at være for bitter og fed. Den bages med lidt olie - men uden smør. Og sukkerindholdet er heller ikke skræmmende, når man tænker på det er en chokoladekage.
På toppen er der en nem og skøn chokolademousse, som du laver på to minutter.
Jeg plejer blot at pynte kagen med chokolademousse, men du kan også dele bunden i to lige store bunden, og komme chokolademoussen imellem dem - og så også pynte ovenpå med mousse. Her skal du så anvende en dobbelt portion.
Du kan også pynte med friske bær, hvor især blåbær og hindbær er gode.
I kagen er der nok til otte personer, men vær ikke ked af at have et stort chokoladekage i overskud.
Kagen kan nemlig sagtens holde sig nogle dage i køleskabet - ja, faktisk nemt op til en uge. Vær dog opmærksom på, at moussen er lavet med fløde, og derfor har den en kortere holdbarhed.
Opskrift
Black magic chokoladekage med chokolade mousse
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 150 gram hvedemel
- 200 gram sukker
- 50 gram kakao
- 1 teske natron
- 1 teske bagepulver
- 1 teske vaniljesukker
- 1 æg
- 125 gram kaffe kold
- 125 gram mælk
- 50 gram olie
- Lidt salt
Chokolade mousse
- 250 gram fløde
- 25 gram kakao
- 50 gram sukker
- 1 teske vaniljesukker
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme. Ikke varmluft.
- Beklæd en springform med bagepapir. Denne opskrift på black magic chokoladekage passer perfekt til en springform med en diameter på ca. 23 centimeter.
- Hvedemel vejes af i en skål sammen sukker, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker. Vend det sammen.
- Tilsæt derefter et æg, kold kaffe, mælk og olie. Jeg anvender gerne vindruekerneolie til kagen. Kom også en smule salt i.
- Med et piskeris pisket chokoladekagedejen nu jævn. Og jo - dejen til en black magic chokoladekage er ret tynd - og det skal den være. Nærmest som en tyk sovs.
- Hæld dejen i springformen.
- Stil formen ind i ovnen og bag den i 30 minutter. Med en strikkepind eller lignende kan du lige teste kagen i midten, og hvis der ikke hænger dej ved når pinden trækkes op, ja så er kagen færdigbagt. Giv den ellers et par minutter mere. Ovne varmer aldrig ens, men den halve time plejer at passe meget godt.
- Lad chokoladekagen køle helt af.
- Vej fløde af i en skål sammen med kakao, sukker og vaniljesukker, og pisk til en cremet mousse, der er så stiv, at den ikke flyder ud.
- Kom den lækre chokolade mousse i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt smukke rosetter ud på den afkølede chokoladekage. Værsgo.
Tips
Black magic chokoladekage kan som sagt sagtens lave i forvejen.
Skal du bruge kagen som dessert, kan du sagtens bage kagen dagen før - og så dekorere med chokolademousse nogle timer før gæsterne dukker op.
Ja, faktisk synes jeg næsten kagen er bedre, når den bages en dag eller to før den spises.
Se også opskrifter på:
Hej Marc
Nej, en almindelig piskefløde 🙂
Bedste hilsner
Holger
Er det bare alm madlavningsfløde der skal bruges?
Hej
Jeg vil høre om det er muligt at lave kagen uden mel (glutenallergi)
Tak for gode opskrifter
Mh/Lisbeth Schaaf