Min opskrift på en nem black magic kage, der toppes med en cremet chokolade mousse. En lækker kage med intens kakaosmag og god holdbarhed.
Black magic kage er en drøm af en kage til alle, der elsker kakao og chokolade.
Kagen er intens i smagen, men uden at være for bitter og fed. Den bages med lidt olie - men uden smør. Og sukkerindholdet er heller ikke skræmmende, når man tænker på det er en chokoladekage.
På toppen af den velsmagende kage er der en nem og skøn chokolademousse, som du laver på to minutter.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem black magic chokoladekage
Black magic kage
Ingredienser
- 150 gram hvedemel
- 200 gram sukker
- 50 gram kakao
- 1 teske natron
- 1 teske bagepulver
- 1 teske vaniljesukker
- 1 æg
- 125 gram kaffe - kold
- 125 gram mælk
- 50 gram olie
- salt
Chokolade mousse
- 250 gram fløde
- 25 gram kakao
- 50 gram sukker
- 1 teske vaniljesukker
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 °C almindelig over- og undervarme. Ikke varmluft.
- Beklæd en springform med bagepapir. Denne opskrift på black magic kage passer perfekt til en springform med en diameter på ca. 23 centimeter.
- 150 gram hvedemel vejes af i en skål sammen 200 gram sukker, 50 gram kakao, 1 teske natron, 1 teske bagepulver og 1 teske vaniljesukker. Vend det sammen.
- Tilsæt derefter 1 æg, 125 gram kaffe (kold), 125 gram mælk og 50 gram olie. Jeg anvender gerne vindruekerneolie til kagen. Kom også en smule salt i.
- Med et piskeris pisket chokoladekagedejen nu jævn. Og jo - dejen til en black magic kage er ret tynd - og det skal den være. Nærmest som en tyk sovs.
- Hæld dejen i springformen.
- Stil formen ind i ovnen og bag den i 30 minutter. Med en strikkepind eller lignende kan du lige teste kagen i midten, og hvis der ikke hænger dej ved når pinden trækkes op, ja så er kagen færdigbagt. Giv den ellers et par minutter mere. Ovne varmer aldrig ens, men den halve time plejer at passe meget godt.
- Lad chokoladekagen køle helt af.
- Vej 250 gram fløde af i en skål sammen med 25 gram kakao, 50 gram sukker og 1 teske vaniljesukker, og pisk til en cremet mousse, der er så stiv, at den ikke flyder ud.
- Kom den lækre chokolade mousse i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt smukke rosetter ud på den afkølede chokoladekage. Værsgo.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Black magic kage kan som sagt sagtens lave i forvejen.
Skal du bruge kagen som dessert, kan du sagtens bage kagen dagen før - og så dekorere med chokolademousse nogle timer før gæsterne dukker op.
Ja, faktisk synes jeg næsten kagen er bedre, når den bages en dag eller to før den spises.
Varianter
Jeg plejer blot at pynte kagen med chokolademousse, men du kan også dele bunden i to lige store bunden, og komme chokolademoussen imellem dem - og så også pynte ovenpå med mousse. Her skal du så anvende en dobbelt portion mousse.
Du kan også pynte med friske bær, hvor især blåbær og hindbær er gode.
I kagen er der nok til otte personer, men vær ikke ked af at have et stort stykke chokoladekage i overskud.
Kagen kan nemlig sagtens holde sig nogle dage i køleskabet - ja, faktisk nemt op til en uge.
Vær dog opmærksom på, at moussen er lavet med fløde, og derfor har den en kortere holdbarhed på ca. et døgns tid.
Talkage
Du kan også nemt lave en rigtig talkage ud af opskriften.
Her skæres bunden ud i ønsket tal og størrelse, hvorefter der pyntes med mousse, friske bær, Toffifee eller hvad du nu synes.
Jolanda
Hej Holger.
Er det en Gâteau Marcel?
Den har nemlig også chokolademousse på toppen.
Jeanne
Kan jeg erstatte mælken med ekstra vindruekerneolie?
Holger Rørby Madsen
Hej Jeanne
Ja, eller erstat mælken med vand. Ellers bliver kagen måske lidt for fed.
Alt det bedste
Holger
Heidi Sindberg
Hej Holger jeg lavede dine Black magis muffins forleden dag og de var vild gode nu vil jeg gerne lave en talkage til min datter der bliver 25 og har fundet din opskrift til bradepande bliver den stor nok syntes ikke der er så meget mel i
Venlig hilsen Heidi Sindberg
Sofie
Hej. Mener du at der er 393 kcal i hele kagen? Eller hvad mener du med potion?
Christina
Jeg er netop faldet over denne da jeg skal lave en i bradepande og vil så smøre toppen med moussen da jeg skal have et A4 sukkerprint på - vil de to ting gå fint sammen? Planen er at bage kagen aftenen i forvejen og pynte den om morgenen en time inden servering ca
Eller er der en ande af dine opskrifter der vil egne sig bedre til formålet?
Dbh Christina
Holger Rørby Madsen
Hej Christina
Tak for det. Så du vil lægge sukkerprint ovenpå moussen? Det kan du sagtens, og kagen har en virkelig god holdbarhed, hvor det faktisk er bedst du bager den dagen før. Så det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Annie Elmegaard
Tak for den opskrift. Jeg blev meget populær da jeg serverede den ved en festlig lejlighed. Den er nu meget efterspurgt .
Holger Rørby Madsen
Dejligt at høre, Annie - og tusind tak for de søde ord.
Det er også en dejlig chokoladekage 🙂
Og lidt vanedannende.
Alt det bedste
Holger
Jane
Hvorfor står der gram,typisk de steder hvor det er dl??
Hilsen Jane
Cianne Lundby
Vil en dobbeltportion være nok til at fylde en bradepande?
Holger Rørby Madsen
Hej Cianne
Jeg tror du nok nærmere skal regne med en 3-dobbelt portion, så det vil jeg nok lægge ud med 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Jytte Skov
Jeg vil prøve at bruge Perfect FIT i stedet for sukker, tro du det kan bruges.
Hvilken fløde er det piske fløde eller kaffefløde?
Smydi
Eftersom det skal piskes til skum, må det jo nødvendigvis være piskefløde 😉
Lis
Hejsa syntes Black maci kage så godt ud men hvordan kan det være opskriften ikke svarer til billedet mussen er jo ikk lys når msn laver den 🤔🤨
Lars Holger Rasmussen
Jeg har bagt din black magic tree gange inden for den sidste tid, og den er et hit hver gang. I går efter den var bagt skar jeg den i to halve og gav den et lag hjemmelavet Skovbær marmelade, inden jeg pyntede den. Jeg hakkede også 50g chokoladekage og blandede det i dejen inden bagning. Endnu større HIT blandt familie og venner. Tusinde tak for dine herlige opskrifter.
Inge
Kan man ikke få målene for flydende ingredienser i dl i steden for gram
Jolanda
Du kan roligt måle dine ting. 1 dl vand vejer 100 gram. Det gælder også for fløden. Sådan cirka.
Jeanett
Er det en ny opskrift trend, at man skriver målene for flydende ingredienser i gram?
Dorthe
DEN skal prøves en dag, smager himmelsk
Janni
Ups den ser usund ud hihi
Inger
Uhmmmmm 😋 den smager fantastisk 👏
Anne-Grethe
Uhm ser godt ud
Marc
Er det bare alm madlavningsfløde der skal bruges?
Holger Rørby Madsen
Hej Marc
Nej, en almindelig piskefløde 🙂
Bedste hilsner
Holger
Lisbeth Schaaf
Hej
Jeg vil høre om det er muligt at lave kagen uden mel (glutenallergi)
Tak for gode opskrifter
Mh/Lisbeth Schaaf