• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Chokoladecreme - lækker dessert med chokolade

Holger Rørby Madsen
Chokoladecreme er en nem og lækker dessert, der blandt andet laves af mørk chokolade og sødmælk. En dessert alle kan lide. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Dessert

Oversigt over indhold

  1. Hvem elsker ikke sådan en lækker chokoladecreme! En nem opskrift på en simpel og cremet chokoladedessert, der serveres med mynte og friske bær. Mums.
  2. Ingredienser til chokoladecreme
  3. Fremgangsmåde

Hvem elsker ikke sådan en lækker chokoladecreme! En nem opskrift på en simpel og cremet chokoladedessert, der serveres med mynte og friske bær. Mums.

Denne chokoladecreme er altid en sikker vinder som dessert, og så er den altså utrolig nem at lave.

Chokoladecremen laves med sødmælk, og indeholder kun et par spiseskefulde fløde, der tilsættes til sidst.

Desserten er også hurtig at lave, hvorefter den stilles på køl indtil den skal bruges. Derfor kan du lave den god tid i forvejen, hvilket sparer dig for lidt stress op til maden og desserten skal på bordet.

Opskriften er beregnet til fire personer, men den er jo nem at gange op til eks. otte personer.

Ingredienser til chokoladecreme

80 gram mørk chokolade
60 gram sukker
250 gram sødmælk
1 spiseskefuld Maizena
1 æg
2 spiseskefulde fløde

Fremgangsmåde

  1. Den mørke chokolade hakkes helt fint. Jeg plejer at anvende en mørk chokolade med en kakaoprocent på 70. Har den en højere kakaoprocent bliver din chokoladecreme mere bitter. Kom chokoladen i en gryde.
  2. Tilsæt sukker, sødmælk, Maizena og et æg, og kog forsigtigt op.
  3. Lad chokoladecremen simre i cirka 9-10 minutter, så den bliver til en lækker creme.
  4. Vend to spiseskefulde fløde i, rør cremen igennem og tag gryden af kogepladen.
  5. Hæld den færdige chokoladecreme på glas, og stil den på køl. Gerne nogle timer før anvendelse.

Ved servering anrettes chokoladecremen gerne med friske bær og et mynteblad.

Se også mine opskrifter på:

Italiensk panna cotta

Chokolademousse

Citronfromage

Din vurdering
  • Chokoladecreme
Sending
Stem her
4.67 (3 stemmer)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 108
  • 22
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Helen Holdt

    oktober 27, 2021 at 7:14 am

    Lige et spørgsmål til Chokoladecreme opskriften. Der står 2 spsk. Fløde i ingr. listen, men 2 sosk. Smør i opskriften. Er det smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 27, 2021 at 10:43 am

      Hej Helen
      Mange tak for det, og det er min fejl. Det er fløde, og opskriften er nu rettet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Honning – opskrifter, fakta og forskelle på biernes sukker
Oksekød med kikærter - nem gryderet til aftensmad »

Populært indhold lige nu

billederesultat for støbejernspander

Støbejernspander - anvendelse, vask og tips

Chips af kartoffelskræller

Chips af kartoffelskræller i ovn eller friturestegt

Danskvand kan være et godt alternativ til vand, når du skal slukke tørsten. De liflige bobler giver dejlig mundfornemmelse og skader ikke tænderne. Foto: Charlotte Mithril / Madensverden.dk

Skader danskvand tænderne eller er det en myte?

billederesultat for bananbrød

Bananbrød - nem opskrift på lækkert brød med banan

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!