Hvem elsker ikke sådan en lækker chokoladecreme! En nem opskrift på en simpel og cremet chokoladedessert, der serveres med mynte og friske bær. Mums.
Denne chokoladecreme er altid en sikker vinder som dessert, og så er den altså utrolig nem at lave.
Chokoladecremen laves med sødmælk, og indeholder kun et par spiseskefulde fløde, der tilsættes til sidst.
Desserten er også hurtig at lave, hvorefter den stilles på køl indtil den skal bruges. Derfor kan du lave den god tid i forvejen, hvilket sparer dig for lidt stress op til maden og desserten skal på bordet.
Opskriften er beregnet til fire personer, men den er jo nem at gange op til eks. otte personer.
Ingredienser til chokoladecreme
80 gram mørk chokolade
60 gram sukker
250 gram sødmælk
1 spiseskefuld Maizena
1 æg
2 spiseskefulde fløde
Fremgangsmåde
- Den mørke chokolade hakkes helt fint. Jeg plejer at anvende en mørk chokolade med en kakaoprocent på 70. Har den en højere kakaoprocent bliver din chokoladecreme mere bitter. Kom chokoladen i en gryde.
- Tilsæt sukker, sødmælk, Maizena og et æg, og kog forsigtigt op.
- Lad chokoladecremen simre i cirka 9-10 minutter, så den bliver til en lækker creme.
- Vend to spiseskefulde fløde i, rør cremen igennem og tag gryden af kogepladen.
- Hæld den færdige chokoladecreme på glas, og stil den på køl. Gerne nogle timer før anvendelse.
Ved servering anrettes chokoladecremen gerne med friske bær og et mynteblad.
Se også mine opskrifter på:
Helen Holdt
Lige et spørgsmål til Chokoladecreme opskriften. Der står 2 spsk. Fløde i ingr. listen, men 2 sosk. Smør i opskriften. Er det smør?
Holger Rørby Madsen
Hej Helen
Mange tak for det, og det er min fejl. Det er fløde, og opskriften er nu rettet.
Alt det bedste
Holger