• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Creme brulee - nem opskrift på den franske klassiker

Holger Rørby Madsen
Creme brulee er en nem og lækker dessert, der oprindeligt stammer fra Frankring. De laves med vaniljecreme, og lige inden servering karamelliserer man et lag sukker på toppen, som bliver et sprødt låg på denne franske fristelse. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Dessert

Oversigt over indhold

  1. Min bedste opskrift på creme brulee, som ikke mislykkes. Desserten laves med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. de gode tips.
  2. Creme brulee med mælk
  3. Opskrift på creme brulee
  4. Ingredienser
  5. Sådan gør du
  6. Næringsindhold
  7. Tips til en perfekt creme brulee
  8. Hvordan laver man sprødt låg på creme brulee?
  9. Creme brulee uden gasbrænder?
4.72 fra 39 stemmer
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på creme brulee, som ikke mislykkes. Desserten laves med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. de gode tips.

Creme brulee er fransk, og betyder i virkeligheden bare "brændt creme". Og det er da også hvad denne lækre dessert er.

Creme brulee er en lækker vaniljecreme med fløde, mælk, vanilje og sukker, der så bliver karamelliseret lige inden servering.

Det nemmeste er selvfølgelig at bruge en lille gasbrænder, men du kan også sagtens brænde sukker-overfladen af under grillen i ovnen.

Pas blot på at den ikke bliver for sort, og det sker lynhurtigt!

Creme brulee med mælk

Her har jeg lavet creme brulee (eller creme brulé) med fløde og mælk, fordi jeg synes desserten kan blive lidt for vammel og fed, når man udelukkende laver den med fløde.

Du får stadig en lækker vaniljecreme med masser af fylde, og cremen legeres (tyknes) med æggeblommer.

Vær opmærksom på, at vaniljecremen kan se lidt tynd ud når den hældes i de små skåle, men den sætter sig når den køles af i køleskabet.

Du må i øvrigt ikke dække skålene til i køleskabet, da der så vil dannes kondens, og det er ikke så heldigt.

Servér eventuelt med friske bær, eksempelvis hindbær eller blåbær. Det bryder den meget søde smag fra den sukkerholdige vaniljecreme.

Opskriften er til seks personer.

Note: Husk at røre massen godt sammen, da du ellers netop kan risikere, at din creme brulee kan skille!

Opskrift på creme brulee

4.7 fra 39 stemmer
RetDessert
KøkkenFransk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 5 minutter minutter
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 gram sukker
  • 225 gram piskefløde
  • 225 gram sødmælk
  • 1 stang vanilje

Til karamellisering

  • 6 teskefulde rørsukker
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 140 °C over- og undervarme (almindelig luft).
  • Flæk vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud.
  • Kom vaniljekornene i en lille gryde sammen med fløde og mælk. Tilsæt også vaniljestangen for at få det hele af vaniljesmagen med.
  • Varm det op til cirka 80 grader, så det skal altså ikke koge. Rør rundt undervejs så det ikke brænder på. Tag det af kogepladen, så temperaturen ikke stiger yderligere.
  • De pasteuriserede æggeblommer piskes luftige og lyse med sukker. Brug piskeris eller en elpisker.
  • Kom lidt af den varme flødemasse i æggemassen under ompiskning, så det ikke begynder at klumpe på grund af den varme væske. Det er vigtigt, så din creme brulee ikke skiller!
  • Kom så hele æggemasssen gradvist ned i fløden, hvor du rører undervejs. Her må du ikke piske, men blot røre med en grydeske, så du ikke får unødvendig luft piskes ind i vaniljecremen. Men massen skal røres godt sammen - også for at den ikke skiller.
  • Varm nu vaniljecremen til din creme brulee indtil den begynder at legere/blive lidt tykkere i konsistensen. Vaniljecremen skal endelig ikke blive for fast, men blot en let og cremet masse. Det kan tage op til 10 minutter, så hav lidt tålmodighed, og husk at røre imens.
  • Derefter fordeles vaniljecremen i seks små skåle, der kan tåle at gå i ovnen. Sæt skålene i et fad og kom kogende vand ved, så de står i vandbad.
  • Stil skålene i ovnen, og nu skal de bages i cirka 45 minutter. De er færdige når du kan skubbe til skålene, og cremen blot gynger lidt.
  • Stil nu skålene med din creme brulee på køl, og gerne i mindst to timer. Det er vigtigt, at vaniljecremen bliver helt kold.

Næringsindhold

Næringsindhold
Creme brulee - nem opskrift, der aldrig mislykkes
Mængde pr. portion
Kalorier
280
% Daglig værdi*
Fedt
 
20
g
31
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
241
mg
80
%
Natrium
 
33
mg
1
%
Kalium
 
114
mg
3
%
Kulhydrater
 
21
g
7
%
Sukker
 
21
g
23
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
872
IU
17
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
94
mg
9
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips til en perfekt creme brulee

Du kan med fordel lave dine creme brulee i forvejen, og så blot gøre dem færdige lige inden servering.

Det er blandt andet rart hvis du har gæster.

Og derefter er det blot at anvende en af de følgende metoder.

Hvordan laver man sprødt låg på creme brulee?

Drys en lille teskefuld rørsukker på hver creme brulee. Hele overfladens skal være dækket med rørsukker.

Karamellisér så sukkeret med en gasbrænder, så det får den lækre karamelfarve.

På den måde laver du et sprødt og knasende låg på den skønne vaniljedessert.

Det er den nemmeste og hurtigste måde at lave det sprøde sukkerlag på.

Creme brulee uden gasbrænder?

Tænd ovnen på grill, og find en bageplade frem.

Sæt skålene med creme brulee på pladen,

Fordel nu en teskefuld rørsukker på hver, og husk at komme godt ud i kanterne også.

Så karamelliserer du dem i ovnen. Sæt bagepladen tæt på grillen - men ikke allerøverst. Jeg plejer at bruge andet hak fra oven.

Hold øje med dem - de skal blive smukke og gyldne, men ikke sorte!!! Det tager 3-5 minutter, afhængig af din ovn.

Tag skålene ud af ovnen, og servér straks.

Nu har du det fineste og hårde lag karamel øverst, med en saftig vaniljecreme under.

Se også min opskrifter på:

Panna cotta

Budding

Tiramisu

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 528
  • 348
  • 14
  • 15
  • 4
  • 28
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Peter

    januar 05, 2022 at 4:42 pm

    Desserter bliver ikke vamle, som du nævner, af flødemængden, men af sukkermængden. En fejlsmagning mange kokke begår, både wannabes og professionelle.

    Svar
  2. Jørgen

    december 22, 2021 at 9:24 pm

    Hej Holger,
    Tak for en særdeles god opskrift og instruktion. Det er første gang, jeg forsøger mig, og den sad lige i skabet. Kan det have sin rigtighed, at ved at brænde sukkeret lidt hårdt, at det også påvirker konsistensen af cremen? Tak for desserten😊

    Svar
  3. Marianne

    maj 17, 2021 at 9:50 pm

    Ok, min har nu været i ovnen i 45 min og er stadig meget flydende....og jeg har ovenikøbet fået 14 små skåle i stedet for de 11 jeg gangede opsrkiften op til - hvad er gået galt? jeg har brugt pasteruriserede æggeblommer fra flaske for at jeg ikke selv skal forholde mig til forskel på ægstørrelser....

    Svar
  4. Morten

    februar 07, 2021 at 10:56 am

    Hej Holger.
    Hvad er maks temperaturen i step 8? For at undgå den skiller.
    Vh Morten

    Svar
  5. Mai

    december 04, 2020 at 9:48 pm

    Aldrig mislykkedes skriver du... ja så skulle du have set min creme brulee efter 20 min i ovnen. Der var den i hvert fald ikke vellykket. Cremen skilte og så meget uappetitlig ud. Havde ellers fulgt opskriften til punkt og prikke...

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 07, 2020 at 8:05 am

      Hej Mai
      Tak for din tilbagemelding. Mit bud er, at æggemassen enten ikke er rørt tilstrækkelig sammen, eller at den er blevet for varm.
      For at præcisere fremgangsmåden, har jeg opdateret opskriften, så det er mere klart.
      Atter en gang tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Emma

    oktober 14, 2020 at 8:03 pm

    Mislykkes hos mig 😢 cremen faldt sammen og skiilede.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 15, 2020 at 9:34 am

      Hej Emma
      Øv da - men jeg ved ikke lige hvad der er sket der. For det er aldrig sket for mig - den her opskrift på creme brulee plejer at sidde lige i skabet - og i øvrigt smage fremragende godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Louise

    august 23, 2020 at 8:11 am

    Hej! Jeg forsøgte mig med denne igår, men da jeg stod med cremen i gryden og ventede på den tyknede faldt cremen helt sammen og skillede :/ hvad gør jeg forkert mon? Blev det for varmt? Skulle jeg mon ikke have rørt rundt imens?

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Æggekage i Airfryer - den nemme opskrift
Salat med koldrøget laks og purløgsdressing »

Populært indhold lige nu

billede med karrykødsovs

Karrykødsovs med ris og grøntsager

chili con kylling med bønner og ris

Chili con kylling - lækker chiliret med bønner og ris

alkohol

Så meget feder alkohol - se hvor der er flest kalorier

Billede resultat for afkalkning af elkedel og kaffemaskine

Afkalkning af elkedel og kaffemaskine

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 39 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetDessert
KøkkenFransk
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 3 timer timer 5 minutter minutter
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!