Citronfromage er en gammel dansk dessert, men faktisk stammer den fra Italien. Den er i familie med panna cotta, men altså med smag af citron.
Her er min opskrift på en lækker og frisk citronfromage, der er meget nem at lave.
Citronfromage kommer fra Piemonte i det nordlige Italien, hvor den faktisk hedder panna cotta al limone, der betyder noget i retning af budding af fløde med citron.
Og det passer jo meget godt. For det er præcist hvad citronfromage er.
Herhjemme har citronfromagen været kendt gennem generationer, men det er også en dessert, der deler danskerne. Mange elsker den - andre kan virkelig ikke fordrage den.
Da citronfromagen skal stå og stivne ordentligt, er det en dessert du skal lave i rigtig god tid. Og gerne dagen før du skal bruge den.
Opskrift på citronfromage
Ingredienser
- 3 blade husblas opblødes i koldt vand
- 3 æg
- 100 gram rørsukker eller alm. sukker
- 40 gram citronsaft friskpresset
- 1 citron skallen af en økologisk citron
- 2,5 deciliter piskefløde
Sådan gør du
- Start med at bløde tre blade med husblas op i koldt vand. Se på pakken med husblas hvordan du gør det. Typisk skal de lægges i koldt vand i fem minutter.
- Så kommer du æg i en skål sammen med sukkeret, og pisker det luftigt. Pisk også citronsaft og reven skal af den økologiske citron ind i æggemassen.
- Så finder du en tykbundet kasserolle frem, og ved svag varme smelter du nu bladene, hvor lidt af vandet får lov til at følge med. Kom så lidt af æggemassen i, og pisk det ud. Hæld så gradvist resten af æggemassen i kasserollen, og pisk videre. Tag kasserollen af varmen igen.
- Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
- Nu hælder du så din citronfromage op i fire flotte dessertskåle eller glas, og så skal de på køl.
- Jeg synes de skal køle i mindst 3 timer, men det er endnu bedre hvis de er på køl i 12 timer. Så lav gerne din citronfromage dagen før du skal bruge den.
Næringsindhold
En fryseegnet dessert
Den friske citronfromage er i øvrigt er fryseegnet, hvor den sagtens kan holde sig i fryseren i 3-4 uger.
Du kan eventuelt pynte med flødeskum eller skiver af frisk citron og lidt mynte.
Nem at lave, men smager ikke af ret meget. Fløden jeg pyntede med på toppen, overdøvede næsten smagen af citron.
Hej de fleste opskrifter for ovn skriver du varmluft . Tror vi er mange som bare har almindelig ovn . Er det samme tid og grader ?
Hej Pia
Du kan sagtens bruge almindelig over- og undervarme, og her skal du så blot lægge ca. 20 grader oveni. Så 180 grader varmluft svarer til 200 grader almindelig ovnvarme.
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger