Opskrift på råcreme, der er en simpel creme lavet af æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde. Perfekt til frugtsalat.
Råcreme er det perfekte tilbehør til frisk frugt - og en både nem og hurtig dessert.
Du kan blandt andet bruge vaniljecremen til frugtsalat (også kaldet abemad), som du finder opskriften på længere nede.
Hvis du vil gøre råcremen endnu mere lækker, kan du tilsætte ægte vanilje - korn fra en vaniljestang.
Du undlader vaniljesukkeret i opskriften, og i stedet skraber du kornene ud af en hel stang vanilje, og moser kornene sammen med en teskefuld sukker.
Kom så denne hjemmelavede vaniljesukker i æggemassen - det smager fantastisk.
Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.
Opskrift på råcreme
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 20 gram sukker
- 5 gram vaniljesukker eller vaniljestang
- 150 gram piskefløde kold
Sådan gør du
- Pisk først de pasteuriserede æggeblommer luftige med sukker og vaniljesukker. Brug gerne en håndmikser.
- I en anden skål pisker du fløden stiv, og den skal have en god og fast konsistens. Det er vigtigt fløden er kold, for så bliver flødeskummet bedst.
- Så lægger du håndmikseren væk, og finder dejskraberen frem.
- Vend forsigtigt flødeskummet i den piskede æggesnaps - gør det ned rolige bevægelser, så du ikke får meget luft ud af råcremen.
- Så er din råcreme klar til servering. Og du kan blandt andet bruge råcremen til en skøn frugtsalat.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Frugtsalat - eller abemad, laver du ved at skære forskellige frugter ud i mundrette stykker.
Du kan sådan set bruge alt, men de mest populære hos ungerne er nok bananer, æbler, pærer, kiwi, mandariner, appelsiner, vindruer, ferskner, nektariner og forskellige bær.
Fjern kernehuse og hvad der ellers ikke er rart at komme i munden - abemad skal være til at spise uden videre.
Anret i flotte skåle - og læg et par generøse klatter råcreme oven på. Ungerne vil elske det!
Kom gerne med flere forslag til abemad i kommentarfeltet herunder.
Æg og salmonella
Risikoen for at få salmonella fra hele æg er i dag lavere end tidligere, men jeg vil stadig anbefale, at du bruger pasteuriserede æggeblommer til råcreme, da vaniljecremen jo ikke varmebehandles.
Så er du i hvert fald på den sikre side.
Fakta om råcremen
Hvad er råcreme?
Råcremen er en lækker vaniljecreme, der laves af æggeblommer og fløde.
Hvad bruger man råcreme til?
Råcreme kan anvendes til frugt. Både frisk frugt og dåsefrugt. Blandt andet perfekt til jordbær, frugtsalat og abemad.
Kan man få salmonella af råcremen?
Nej, anvend pasteuriserede æggeblommer. Og selv med friske æggeblommer er risikoen meget lille.
Se også disse opskrifter:
Super opskrifter