Creme Anglaise er en lækker vaniljecreme. Her er min opskrift på den uimodståelige vaniljesauce, der serveres som dessert med bær eller frugt.
Creme Anglaise er en både populær og lækker vaniljecreme, der sammen med bær eller frugt udgør en virkelig nem dessert.
Der er tale om en legeret vaniljecreme med blandt andet æggeblommer, vanilje og fløde, og her har jeg lavet Creme Anglaise med jordbær, som for mig er en drømmedessert.
Den lækre vaniljecreme kan enten serveres lun eller kold, og den er bedst med ægte vanilje - og en hel vaniljestang. Men du kan også anvende vaniljesukker.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på den populære råcreme.
Opskrift på Creme Anglaise
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 2,5 deciliter fløde
- 2,5 deciliter sødmælk - eller anden mælk
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 50 gram sukker
- jordbær - eller andre bær/frugt
Sådan gør du
- Flæk din vaniljestang og skrab kornene ud.
- Kom fløde og sødmælk i en lille gryde, og tilsæt både vaniljekorn og vaniljestang. Ved at koge vaniljestangen med får du mere smag i din Creme Anglaise.
- Varm nu flødemassen op til lige under kogepunktet, og lad derefter massen køle lidt af.
- Imens kommer du pasteuriserede æggeblommer i en skål, hvor de piskes sammen med sukker. Pisk indtil æggesnapsen er lys og luftig.
- Derefter piskes flødemassen gradvist ind i æggemassen. Det er vigtigt, at du starter med lidt af flødemassen, så lidt mere, pisk videre, lidt mere fløde og til sidst kan du piske det hele sammen. Se eventuelt i min video hvordan jeg gør det.
- Hæld så din vaniljecreme tilbage i gryden.
- Nu varmes din creme anglaise forsigtigt op, og imens er det vigtigt, at du konstant rører i den. Hold en middel temperatur på kogepladen.
- Fortsæt indtil du har en passende konsistens på din vaniljecreme, men husk, at temperaturen helst ikke komme meget over ca. 80 grader. Så risikerer du nemlig, at din Creme Anglaise skiller, og det er ærgerligt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den færdige Creme Anglaise kan serveres lun eller kold, og den nydes med jordbær eller andre bær.
Stykker af frugt som ananas, æble, pære eller fersken er også fantastisk sammen med den lækre vaniljecreme.
Se flere lækre opskrifter:
Kagecreme - opskrift på hjemmelavet creme med vanilje
Del dine ideer og tanker med os andre her: