Her er opskriften på syltede pærer, der er super lækre som dessert. Det er hele henkogte pærer, der koges i en nem sukkerlage med citron og vaniljesukker.
Opskriften på syltede pærer er beregnet til seks personer med en syltet pære til hver.
Opskrift på syltede pærer
Ingredienser
- 6 pærer
- 1 liter vand
- 300 gram sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 1 citron økologisk
- Atamon kan udelades
Sådan gør du
- Pærer skrælles, og bunden skæres flad. Lad stilken på pærerne blive siddende, da det ser pænt ud ved servering.
- Kog vand op med sukker og vaniljesukker. Riv skallen af den økologiske citron i vandet, men pas på med ikke at få det hvide med, da det er mere bittert.
- Når vandet koger, lægges pærerne forsigtigt ned i sukkerlagen. Skru ned for varmen.
- Nu skal de syltede pærer koges ved svag varme i cirka 20 minutter, så de er helt møre. Pas dog også på med ikke at koge pærerne helt ud. Prik eventuelt i pærerne for at mærke om de er møre.
- Lad pærerne køle af i sukkerlagen.
Næringsindhold
Tips
Nu kan du enten servere de syltede pærer som dessert. Eventuelt sammen med en hjemmelavet vaniljeis.
Du kan også komme pærerne på glas sammen med sukkerlagen. Her kan du med fordel lige skylle glasset med Atamon først.
TIP: Du kan også tilsætte en vaniljestang til sukkerlagen i stedet for vaniljesukker.
Her flækkes vaniljestangen først, hvorefter den koges med.
Du kan også halvere pærerne, hvilket vil forkorte kogetiden til cirka det halve.
Se også mine opskrifter på:
Mette
Kan citron undlade? Har jeg nemlig ikke lige nu. Måske lime kan bruges?
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Du kan sagtens prøve med lime i stedet 🙂
Bedste hilsner
Holger
Lisa
Hvor længe kan pærerne holde sig hvis de kommer på glas sammen med lagen? Vh Lisa
Kirsten.kare@gmail.com
Hej Holger
Kan man komme saften fra citronen i også?
Jens Rørbye
Hej Holger,
Hvis jeg gerne vil have lidt cognac med, skal det så tilsættes og koges med i lagen? Og hvor meget ville du bruge?
Holger Rørby Madsen
Hej Jens
Ja, det skal det, og jeg ville nok bruge ca. 0,5 deciliter cognac.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger