Her er opskriften på syltede pærer, der er super lækre som dessert. Det er hele henkogte pærer, der koges i en nem sukkerlage med citron og vaniljesukker.
Opskriften på syltede pærer er beregnet til seks personer med en syltet pære til hver.
Opskrift på syltede pærer
Syltede pærer - hele pærer kogt i nem sukkerlage
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 6 pærer
- 1 liter vand
- 300 gram sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 1 citron økologisk
- Atamon kan udelades
Sådan gør du
- Pærer skrælles, og bunden skæres flad. Lad stilken på pærerne blive siddende, da det ser pænt ud ved servering.
- Kog vand op med sukker og vaniljesukker. Riv skallen af den økologiske citron i vandet, men pas på med ikke at få det hvide med, da det er mere bittert.
- Når vandet koger, lægges pærerne forsigtigt ned i sukkerlagen. Skru ned for varmen.
- Nu skal de syltede pærer koges ved svag varme i cirka 20 minutter, så de er helt møre. Pas dog også på med ikke at koge pærerne helt ud. Prik eventuelt i pærerne for at mærke om de er møre.
- Lad pærerne køle af i sukkerlagen.
Tips
Nu kan du enten servere de syltede pærer som dessert. Eventuelt sammen med en hjemmelavet vaniljeis.
Du kan også komme pærerne på glas sammen med sukkerlagen. Her kan du med fordel lige skylle glasset med Atamon først.
TIP: Du kan også tilsætte en vaniljestang til sukkerlagen i stedet for vaniljesukker.
Her flækkes vaniljestangen først, hvorefter den koges med.
Du kan også halvere pærerne, hvilket vil forkorte kogetiden til cirka det halve.
Se også mine opskrifter på:
Hej Mette
Du kan sagtens prøve med lime i stedet 🙂
Bedste hilsner
Holger
Kan citron undlade? Har jeg nemlig ikke lige nu. Måske lime kan bruges?