• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Gammeldags pæretærte med mørdej og chokolade

Holger Rørby Madsen
En klassisk og gammeldags pæretærte med halve pærer, creme og lidt chokolade. Pæretærten er nem at bage og den er altså fantastisk sammen med lidt flødeskum eller creme fraiche. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Min opskrift på en gammeldags pæretærte med mørdej og halve pærer. Tærte med pærer, creme, chokolade og en smule marcipan. Let at lave.
  2. Opskrift på pæretærte
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Arbejdet med mørdej
  9. Hvilke pærer?
4.76 fra 33 stemmer
Gå til opskrift

Min opskrift på en gammeldags pæretærte med mørdej og halve pærer. Tærte med pærer, creme, chokolade og en smule marcipan. Let at lave.

Jeg elsker en klassisk pæretærte med halve pærer, og det skyldes den lækre kombination af saftige pærer og den sprøde mørdej.

Samtidig er en tærte med pærer nem at lave, og den holder sig fint i et par dage eller tre.

Opskriften er beregnet til seks personer, og der anvendes halve pærer, som enten kan være syltede eller friske.

Opskrift på pæretærte

4.8 fra 33 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 200 gram smør - koldt
  • 300 gram hvedemel
  • 125 gram flormelis
  • 10 gram vaniljesukker
  • 1 æg

Fyld

  • 150 gram kagecreme - se opskrift i linket - eller brug et pulverbrev
  • 3 pærer - gerne Conference
  • 20 gram mørk chokolade
  • Lidt marcipan - revet
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med mørdejen, hvor smørret smuldres sammen med mel. Ælt derefter hurtigt flormelis og vaniljesukker i, hvorefter dejen nemt samles med et æg. Du kan med fordel lave din mørdej på røremaskine med påmonteret spartel. Ælt hurtigt dejen igennem på et meldrysset bord, saml den og stil på køl i minimum 30 minutter.
  • Lav kagecreme som anvist i linket - eller anvend en købecreme. Det første er det bedste.
  • Pærerne skrælles og halveres. Fjern evt. kernehuset, ligesom stilk og bund også kasseres.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet og ælt den lynhurtigt igennem.
  • Find en tærteform med en diameter på ca. 23 centimeter frem. Smør den.
  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Rul mørdej ud i cirka 4 millimeters tykkelse, og den ska være en smule større end de 23 centimeter i diameter, da dejen også skal nå op af kanten. HUSK: Når du arbejder med mørdej er det vigtigt, at du hele tiden har rigeligt med mel på bordet og ovenpå mørdejen, når den rulles ud.
  • Læg forsigtigt mørdejen til din gammeldags pæretærte ned i tærteformen, så den når op langs kanten. Fjern overskydende mørdej.
  • Cremen fordeles jævnt på bunden, riv lidt marcipan på, og de halve pærer lægges på med spidsen ind mod midten. Riv så chokolade over pærerne.
  • Rul et lag mørdej mere ud, og nu så det kan lægges på som læg på den gammeldags pæretærte. Tryk den forsigtigt til uden at ødelægge mørdejen. Mørdej går nemt i stykker, så gør det med stor forsigtighed.
  • Pensl med vand og drys med sukker, hvorefter pæretærten bages ved 200 grader over- og undervarme i cirka 35 minutter. Måske et par minutter mere.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Gammeldags pæretærte
Mængde pr. portion
Kalorier
590
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
99
mg
33
%
Natrium
 
228
mg
10
%
Kalium
 
199
mg
6
%
Kulhydrater
 
76
g
25
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
32
g
36
%
Protein
 
7
g
14
%
Vitamin A
 
896
IU
18
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte gammeldags pæretærte tages ud af ovnen, og her skal den lige køles af inden den spises. Den må dog fortsat gerne være lun.

Nydes med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.

Arbejdet med mørdej

Pæretærten er nem at lave, også selvom mørdej kan være drilsk at arbejde med.

Et godt trick er dog. at du altid har rigeligt med mel under og over mørdejen, når du skal rulle den ud. Så er det faktisk ret nemt.

Og et andet godt tip er, at du ruller mørdejen forsigtigt om en rullepind eller kagerulle, når du skal flytte mørdejen over i formen. Så er den nemmere at styre.

Hvilke pærer?

Hvilke pærer skal man bruge i pæretærten? Er det friske pærer, syltede pærer på dåse (dåsepærer) eller skal man selv sylte dem?

Svaret er, at du kan bruge hvad du synes. Jeg foretrækker de friske pærer, da jeg synes det giver den bedste pærekage.

Men du kan også sagtens anvende dåsepærer - både de købte og hjemmesyltede. Lige herunder er opskriften på sidstnævnte. Men som sagt synes jeg friske pærer er bedst.

Pæretærten er en af de kager, som du kan fryse. Så den er altså fryseegnet.

Se også mine opskrifter på:

billede med pærekage
Pærekage med chokolade
Se opskriften
Opskrifter med pærer - pæretærte
Opskrifter med pærer - 12 skønne retter
Se opskriften
Clafoutis er en fransk dessertkage, der kan fyldes med blandt andet pære og chokolade. den normale udgave er med kirsebær, men fyldet kan med fordel varieres. Foto: Madensverden.dk.
Clafoutis med pære og chokolade - dessertkage
Se opskriften
Billede resultat for kringle med pære og remonce
Nem opskrift på kringle med pære
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 4.8K
  • 1.3K
  • 26
  • 12
  • 10
  • 11
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. June Lundgren

    november 04, 2022 at 10:44 am

    Bagetid og temperatur på opskriften til tærte med mørdej ?

    Svar
  2. Johanne Broch

    september 11, 2022 at 4:15 pm

    Hej, jeg har benyttet/støttet mig til mange af dine opskrifter, men har nu et spørgsmål, kan jeg fryse pæretærten, rå, og så tage den op af fryseren den dag jeg skal servere den og så bage den, skal den tø op først, Venlig hilsen, Johanne.

    Svar
  3. Charlotte

    marts 14, 2021 at 11:37 am

    Den har jeg nok ca. Bagt 300 gange...😋
    Charlotte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 15, 2021 at 6:15 am

      Hej Charlotte
      Det er skønt at høre - jeg holder også meget af denne pæretærte. Og så er den jo nem at lave.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Henriette

    marts 14, 2021 at 11:36 am

    De blev gode, de pæretærter. Kan varmt anbefales

    Svar
  5. Heidi

    marts 14, 2021 at 11:35 am

    Jeg vil tro jeg også kan lide den Kage😁😍

    Svar
  6. Marie

    marts 14, 2021 at 11:35 am

    Mmm elsker pæretærte med creme fraishe 😛

    Svar
  7. Monika

    marts 14, 2021 at 11:34 am

    Ja den har vi spist en del gange😊

    Svar
  8. Najaaraq

    marts 14, 2021 at 11:34 am

    Også her, har haft opskriften i mange år 😊

    Svar
  9. Lotte

    marts 14, 2021 at 11:33 am

    Den må vi prøve at lave , i sommerhuset 😋🤗💋 når vi har en hygge weekend. 🥰

    Svar
  10. Lis

    marts 14, 2021 at 11:33 am

    Mums😋😋

    Svar
  11. Benita

    marts 14, 2021 at 11:33 am

    Bliver den også god hvis man køber færdig lavet mørdej 🙂

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Ugens vine: Mange gode vine til overraskende lave priser
Salat med confiteret andelår og kål »

Populært indhold lige nu

billede til drømmemuffins drømmekagemuffins

Drømmemuffins - opskrift på muffins med kokostopping

kartoffel twistere kartoffelspiraler

Kartoffel twistere - opskrift på lækre kartoffel spiraler

laksesalat

Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon

billede med flæskesteg i ovn

Flæskesteg i ovn med sprød svær - den sikre opskrift

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 33 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 20 minutter minutter
Mængde: 6 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!