Pærekompot er pærelet at lave. Kompotten smager skønt til morgenmad på havregrød og yoghurt, og kan også bruges til desserter samt ost.
Pærekompot kan bruges til alverdens retter, fra desserter og ost til morgenmadsgrød og topping på skyr.
Du kan vælge at skrælle pærerne eller koge dem med skræl på. Når du skræller dem, får kompotten et pænere udtryk, men skræl er sundt, så du behøver ikke at skrælle.
Frugtkompotten er eminent som fyld i pandekager eller til skimmelost. Den er også fin i en portion skyr eller som fyld i en roulade med creme. Drys timian eller rosmarin i, hvis du ønsker en krydret smag.
Opskrift på hjemmelavet pærekompot
Pærekompot
Ingredienser
- 4 stk pærer - i tern, evt. skrællede
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk ingefær - fintrevet
- 1 spsk vand
- 1,5 spsk honning - gerne akaciehonning
- rosmarinkviste - el. timiankviste, hvis du ønsker det
Sådan gør du
- Skræl pærerne og del dem i både. Fjern stilk, blomst og det groveste af kernehusene.
- Skær pærerne i tern og kom dem i en gryde.
- Tilsæt citronsaft, revet ingefær, honning og lidt vand. Bring det hele i kog.
- Når det koger, skruer du ned, så kompotten simrer under låg i ca. 20 minutter - alt efter hvor modne pærerne er. Tilsæt eventuelt lidt friske timianblade eller en kvist rosmarin, hvis du ønsker en mere krydret kompot.
- Når din pærekompot er færdig, kan du vælge at blende den eller blot hælde den på et glas, som den er. Det er en smagssag. Opbevar den på køl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Pærekompot kan gemmes i køleskabet i et lukket glas i en uge. Husk, at skeen skal være ren, når du tager en portion, så får du ikke bakterier ned i glasset.
Hvis du bruger en beskidt ske, er kompotten holdbar i kortere tid.
Se andre opskrifter:
Annette
Hej hvor længe kan pæremarmeladen holde sig hvis man tilsætter lidt atamon el peberrod. Mvh Annette Riis 😊