Her du en nem opskrift på den bedste pærekage. Kagen kan bages i springform eller bradepande, og er med lidt kanel og chokolade.
Pærekage er en dejlig kage, der er bages med masser af pære og lidt mørk chokolade, der virkelig klæder hinanden.
Som du måske kan se på billederne længere nede, så har jeg i denne kage anvendt Clara Friis pærer, som jeg holder meget af.
Men andre pæresorter er selvfølgelig også fine.
Den mørke chokolade er med en kakaoprocent på 70.
Opskriften er beregnet til mindst otte personer.
Ingredienser til pærekage
200 gram blødt smør
150 gram sukker
3 æg
200 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver
1 teskefuld vaniljesukker
50 gram mørk chokolade
3 pærer
2 spiseskefulde perlesukker
2 spiseksefulde hasselnøddeflager
Lidt kanel
Bagetid
Bagetiden for pærekage er cirka 45 minutter ved 175 grader over- og undervarme.
Sådan laver du pæretærte
- Smør tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres ved lav effekt i mikroovn. Smørret skal være blødt og ikke smeltet. Kommes i skålen til røremaskine, og røres luftigt med sukker. Du skal bruge kagespartlen.
- Rør derefter æggene i et ad gangen.
- I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med bagepulver og vaniljesukker.
- Tag skålen af røremaskinen, og vend hvedemelet i dejen med en dejskraber, så dejen er let og luftig.
- Mørk chokolade hakkes groft.
- Pærerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og pærerne deles i mindre både.
- Smør en springform med en diameter på 24 centimer med smør og drys den med sukker. Også op ad siden. Du kan også anvende en bradepande.
- Fordel dejen jævnt i springformen og drys derefter den grofthakkede chokolade over.
- Stik pærebådene ned i dejen, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også med en smule kanel.
- Bag din pærekage i en forvarmet ovn ved 175 grader over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. Mærk i den med en pind om den er nok, og det er den når dejen ikke hænger ved pinden.
Servering
Lad den færdigbagte pærekage køle af, hvorefter den nydes med flødeskum eller en creme fraiche.
Du spiser sikkert det hele af pærekagen ret hurtigt, men ellers kan rester opbevares i køleskabet.
Se i øvrigt også opskrifterne på den bedste æblekage med marcipan eller min opskrift på pæretærte.
Jeg har lavet din pærekage rigtig mange gange. Vi elsker den. Jeg har dog ændret en ting. Jeg skærer pærerne i meget tynde skiver. Kagen bliver meget bedre når den spises, for hver mundfuld er garanteret pære.