Her får du en nem opskrift på den bedste pærekage. Kagen kan bages i springform eller bradepande, og den er med lidt kanel og chokolade.
Pærekage er en dejlig kage, der er bages med masser af pære og lidt mørk chokolade, der virkelig klæder hinanden.
Som du måske kan se på billederne længere nede, så har jeg i denne kage anvendt Clara Friis pærer, som jeg holder meget af.
Men andre pæresorter er selvfølgelig også fine.
Den mørke chokolade er med en kakaoprocent på 70.
Opskriften er beregnet til mindst otte personer.
Opskrift på pærekage
Ingredienser
- 200 gram smør - blødt
- 150 gram sukker
- 3 æg
- 200 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 50 gram mørk chokolade
- 3 pærer
- 2 spiseskefulde perlesukker
- 2 spiseskefulde hasselnøddeflager
- Lidt kanel
Sådan gør du
- Smør tages ud af køleskabet i god tid, eller blødgøres ved lav effekt i mikroovn. Smørret skal være blødt og ikke smeltet. Kommes i skålen til røremaskine, og røres luftigt med sukker. Du skal bruge kagespartlen.
- Rør derefter æggene i et ad gangen.
- I en anden skål vejes hvedemel af og blandes med bagepulver og vaniljesukker.
- Tag skålen af røremaskinen, og vend hvedemelet i dejen med en dejskraber, så dejen er let og luftig.
- Mørk chokolade hakkes groft.
- Pærerne deles i kvarte, kernehuset fjernes og pærerne deles i mindre både.
- Smør en springform med en diameter på 24 centimer med smør og drys den med sukker. Også op ad siden. Du kan også anvende en bradepande.
- Fordel dejen jævnt i springformen og drys derefter den grofthakkede chokolade over.
- Stik pærebådene ned i dejen, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også med en smule kanel.
- Bag din pærekage i en forvarmet ovn ved 175 °C over- og undervarme, hvor den skal have cirka 45 minutter. Mærk i den med en pind om den er nok, og det er den når dejen ikke hænger ved pinden.
Næringsindhold
Noter
Lad den færdigbagte pærekage køle af, hvorefter den nydes med flødeskum eller en creme fraiche.
Du spiser sikkert det hele af pærekagen ret hurtigt, men ellers kan rester opbevares i køleskabet.
Se også disse opskrifter:
Gammeldags pæretærte med mørdej og marcipan
Lækker og bagt æblekage med kanel

Tina Hansen
kan kagen fryses ned efter afkøling?
Holger Rørby Madsen
Hej Tina
Jep - du kan sagtens fryse kagen ned 🙂
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Hk
Denne pæretærte er afhængighedsskabende og meget lækker
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Helt enig - jeg kommer altid til at spise mindst ét stykke for meget af pærekagen 🙂
Alt det bedste
Holger
Helle Høy
Jeg har en del henkogte pærer på dåse, kan de bruges til kagen?
Bent Barsø
Min kone har netop bagt kagen med pærer og chokolade. Er god, men....vi foretrækker helt sikkert tærten med æbler med kanel. Den hvor man kan erstatte mælk med et surmælksprodukt. Min kone bruger yoghurt med frugt i stedet for mælk. Meget lækker og svampet. Den er bagt 5 gange indtil nu- i løbet af 5 uger. Tak for den. Tak for gode opskrifter.venlig hilsen
Lone Mathilde Marie
Hej Holger 👋
Jeg har bagt din pærekage til gæster. Jeg var heldig at finde Clara Friis pærer i min Super brugs. De smager uovertruffen. Kagen var ren mums. Mine 3 mostre og min storebror og hans kæreste var vilde med den. Tusind tak for din opskrift 🤗
Betina
Kan kagen også fryses?
Richard Ruben Madsen
Du skriver, at den skal bages ved 175 grader i ca. 45 min. Men ikke om det skal være alm. ovn eller varmluft ???
Holger Rørby Madsen
Hej Richard
Undskyld, det er ved varmluft - jeg retter den til 🙂
alt det bedste - og god bagelyst
Holger
Sonja Laursen
Hej kan man lave den uden en røreskål maskine
Helle Beyer-Lassen
Jeg har lavet din pærekage rigtig mange gange. Vi elsker den. Jeg har dog ændret en ting. Jeg skærer pærerne i meget tynde skiver. Kagen bliver meget bedre når den spises, for hver mundfuld er garanteret pære.