Valnøddekage med pærer og marcipan er en dejlig efterårskage. Her er opskriften på en favorit, der spises med creme fraiche eller flødeskum.
Valnøddekage med pære-både og en top af pærer og valnødder, som er karamelliseret af brun farin og kanel. Dette er så sandelig en famliefavorit.
Jeg kommer også marcipan i kagen, hvis opskrift er inspireret af pund til pundkagen. Det betyder, at der er samme mængde mel, smør og sukker i dejen.
Denne pærekage indeholder også marcipan, som rives ned i dejen. Alt i alt forkælelse i kageform.
Opskrift på valnøddekage med pærer
Ingredienser
- 4 små pærer el. 3 store, i både
- 175 gram smør
- 175 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 3 stk æg
- 150 gram hvedemel
- 80 gram marcipan revet groft el. i små tern
- 100 gram valnødder groft hakkede
- 2 tsk kanel
- 2 spsk brun farin
Tilbehør
- 3 dl creme fraiche el. flødeskum
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader. 160, hvis du vælger varmluft.
- Hak valnødderne meget groft. Riv marcipanen og skær pærerne i tynde både.
- Bland halvdelen af valnødderne med halvdelen af pærebådene i en dyb tallerken, drys med kanel og brun farin og rør det sammen.
- Pisk smør, vaniljesukker og sukker, så det bliver en tyk creme. Tilsæt et æg ad gangen, mens du pisker.
- Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen. Rør derefter den sidste halvdel valnødder samt marcipanen og den sidste halvdel af pærer i dejen.
- Smør en bageform og hæld dejen deri. Kom nu pære- og valnøddemikset på toppen. Tryk en smule ned i dejen.
- Bag i ca. 40 minutter og tag formen ud på en rist. Efter fem minutter kan du fjerne springformen og drysse med flormelis. Nu er din valnøddekage med pærer klar til servering. Velbekomme.
Næringsindhold
Tip
Du kan lave den samme kage med andre frugter, for eksempel er nektaringer og ferskner velegnet.
Vil du hellere bruge æbler, vil jeg foreslå, at du forvandler denne valnøddekage til en mandelkage. Så udskift valnødderne med smuttede mandler og vær mere rundhåndet med kanel.
Se andre opskrifter med pærer:
Pære Belle Helene med chokoladesovs
Kan man undlade marcipan ?
Hej Anette
Det kan man, men jeg tror, at det er en god ide at komme lidt ekstra smør og sukker i dejen - evt også lidt mere pære.
God fornøjelse fra Karen
Har lige bagt den 2. Gang virkelig en lækker sag.
Tak Margrethe, det er jeg glad for, at du synes. Nu får jeg lyst til at bage den igen 🙂 God weekend fra Karen