• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs

Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs

billederesultat for pære belle helene
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
88
SHARES
FacebookMessenger88PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 12. januar 2021

Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.

Pære Belle Helene er en vaskeægte klassiker, der som så meget andet, stammer fra Frankrig.

En helt forrygende dessert, som bestemt også er værd at servere for gæster.

Samtidig er den vidunderlige dessert med syltede pærer faktisk også rimelig nem at lave.

Men ved du hvorfor desserten hedder Pære Belle Helene?

Historien om pære Belle Helene

Desserten blev opfundet af den kendte kok Auguste Escoffier tilbage i 1880erne, og med navnet ville han udtrykke sin begejstring for en operette af komponisten Offenbach.

Så deraf navnet pære Belle Helene.

Opskrift er beregnet til fire personer.

Opskrift på Pære Belle Helene

billederesultat for pære belle helene
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs

5 fra 2 stemmer
Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Fransk
Kalorier: 642
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Til lage til pærer
  • 4 pærer - jeg har brugt de vidunderlige Conference pærer
  • 150 g rørsukker - cirka 1,5 deciliter, eller alm. sukker
  • 1 hel vaniljestang - flækket
  • 5 dl vand
Til hjemmelavet chokoladesovs
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 tsk rørsukker
Til pynt
  • hasselnøddeflager
  • vaniljeis - hjemmelavet vaniljeis som i linket her - eller køb en god, færdiglavet is.

Fremgangsmåde
 

  1. Vi starter med at koge pærerne til Pære Belle Helene. Skær den nederste del af bunden af pærerne, og skrab kernehuset ud med en kartoffelskræller. Den drejer du lige rundt om kernehuset, som så er meget nem at pille ud.
  2. Skræl så pærerne, men lad stilken sidde. Den pynter på tallerkenen når du anretter de syltede pærer til den franske dessert.
  3. Kog vand, vaniljestang og rørsukker op, og når det koger godt, kommer du forsigtigt pærerne i. Skru ned til en svag varme, og læg låg på gryden.
  4. Nu skal pærerne simre i 10 minutter, og undervejs ryster du bare gryden rundt et par gange for at få pærerne kogt jævnt.
  5. Sluk for varmen efter 10 minutter, sæt gryden til side og lad dem stå der og trække med de syltede pærer i.
  6. Så laver vi hjemmelavet chokoladesovs til Pære Belle Helene - og det er meget nemt. Hak chokoladen fint. Kog en deciliter piskefløde op i en kasserolle med tyk bund, tag fløden af varmen, og pisk den mørke chokolade ud i fløden. Smag til med en teskefuld økologisk rørsukker.

Næringsindhold

Kalorier: 642kcalKulhydrater: 96gProtein: 6gFedt: 28gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.01gKolesterol: 62mgNatrium: 80mgKalium: 559mgKostfibre: 9gSukker: 78gVitamin A: 738IUVitamin C: 8mgCalcium: 151mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret en sukkerkogt (pocheret) pære på en smuk tallerken, og læg forsigtigt en kugle vaniljeis ved siden af.

Hæld lidt hjemmelavet chokoladesovs henover is og pære, og drys med hasselnøddeflager.

Voila - så nemt er det at lave sin egen pære Belle Helene.

Se også disse opskrifter på lækker dessert:

Bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce

Eton mess - nem dessert med jordbær, fløde og marengs

Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna

    juli 17, 2016 at 6:47 am

    Pære Belle Helene er bare en af vores favorit desserter herhjemme, og den her chokoladesovs er rigtig god. Tak. Og tak for masser af god inspiration.
    Vh Anna

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required