Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.
Pære Belle Helene er en vaskeægte klassiker, der som så meget andet, stammer fra Frankrig.
En helt forrygende dessert, som bestemt også er værd at servere for gæster.
Samtidig er den vidunderlige dessert med syltede pærer faktisk også rimelig nem at lave.
Men ved du hvorfor desserten hedder Pære Belle Helene?
Historien om pære Belle Helene
Desserten blev opfundet af den kendte kok Auguste Escoffier tilbage i 1880erne, og med navnet ville han udtrykke sin begejstring for en operette af komponisten Offenbach.
Så deraf navnet pære Belle Helene.
Opskrift er beregnet til fire personer.
Opskrift på Pære Belle Helene
Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs
Ingredienser
Til lage til pærer
- 4 pærer - jeg har brugt de vidunderlige Conference pærer
- 150 gram rørsukker - cirka 1,5 deciliter, eller alm. sukker
- 1 hel vaniljestang - flækket
- 5 deciliter vand
Til hjemmelavet chokoladesovs
- 1 deciliter piskefløde
- 100 gram mørk chokolade
- 1 teskefuld rørsukker
Til pynt
- hasselnøddeflager
- vaniljeis - hjemmelavet vaniljeis som i linket her - eller køb en god, færdiglavet is.
Sådan gør du
- Vi starter med at koge pærerne til Pære Belle Helene. Skær den nederste del af bunden af pærerne, og skrab kernehuset ud med en kartoffelskræller. Den drejer du lige rundt om kernehuset, som så er meget nem at pille ud.
- Skræl så pærerne, men lad stilken sidde. Den pynter på tallerkenen når du anretter de syltede pærer til den franske dessert.
- Kog vand, vaniljestang og rørsukker op, og når det koger godt, kommer du forsigtigt pærerne i. Skru ned til en svag varme, og læg låg på gryden.
- Nu skal pærerne simre i 10 minutter, og undervejs ryster du bare gryden rundt et par gange for at få pærerne kogt jævnt.
- Sluk for varmen efter 10 minutter, sæt gryden til side og lad dem stå der og trække med de syltede pærer i.
- Så laver vi hjemmelavet chokoladesovs til Pære Belle Helene - og det er meget nemt. Hak chokoladen fint. Kog en deciliter piskefløde op i en kasserolle med tyk bund, tag fløden af varmen, og pisk den mørke chokolade ud i fløden. Smag til med en teskefuld økologisk rørsukker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Anret en sukkerkogt (pocheret) pære på en smuk tallerken, og læg forsigtigt en kugle vaniljeis ved siden af.
Hæld lidt hjemmelavet chokoladesovs henover is og pære, og drys med hasselnøddeflager.
Voila - så nemt er det at lave sin egen pære Belle Helene.
Se også disse opskrifter på lækker dessert:
Bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Anna
Pære Belle Helene er bare en af vores favorit desserter herhjemme, og den her chokoladesovs er rigtig god. Tak. Og tak for masser af god inspiration.
Vh Anna