• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Eton mess - nem dessert med jordbær, fløde og marengs

Holger Rørby Madsen
Eton mess er en utrolig nem dessert, der oprindelig stammer fra England. En rigtig sommerdessert, der laves med jordbær, flødeskum og marengs. Foto: iStock.com/lily_rochha.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Dessert

Oversigt over indhold

  1. Eton mess er en nem og lækker dessert med jordbær, flødeskum og marengs. En opskrift fra Eton College i England, og sådan her laver du den.
  2. Opskrift på Eton mess
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Noter
  7. Andre udgaver
4.70 fra 13 stemmer
Gå til opskrift

Eton mess er en nem og lækker dessert med jordbær, flødeskum og marengs. En opskrift fra Eton College i England, og sådan her laver du den.

Eton mess er en utrolig populær dessert, der oprindelig stammer fra England.

Mere præcist er sommerdesserten blevet opfundet på Eton college, der ligger i den vestlige udkant af London, og siden har den skønne dessert gået sin sejrsgang verden rundt.

Denne nemme løsning er at købe marengs kys i supermarkedet, og det fungerer udemærket. Du kan dog også nemt lave din egen marengs med denne opskrift.

Opskriften er beregnet som dessert til fire personer, men afhængig af hvor store portioner du laver, kan du sagtens få flere glas/portioner ud af denne mængde.

Opskrift på Eton mess

4.7 fra 13 stemmer
RetDessert
KøkkenEngelsk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 gram jordbær - skyllede, nippede og delt i kvarte
  • 5 deciliter piskefløde - pisket til flødeskum
  • 2 teskefulde flormelis
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 12 marengskys - købte eller hjemmelavede
  • Evt. mørk chokolade - revet på toppen af din Eton mess
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Find fire passende glas frem. Jeg synes glas er bedst at anrette en Eton mess i, da man så kan se de forskellige lag i desserten.
  • Klargør jordbærrene som skylles og nippes. Derefter skæres bærrene i kvarte - små jordbær dog i halve.
  • Pisk fløden til flødeskum sammen med lidt flormelis og vaniljesukker. Smag dig gerne frem. Måske ønsker du endnu mere vaniljesmag i flødeskummet.
  • Kom flødeskum i en sprøjtepose med stor stjernetyl - eller fordel den bare med en ske.
  • Sprøjt lidt flødeskum nederst i hvert glas og fordel derpå lidt jordbær.
  • Knus 1 marengs kys i hvert glas, så marengsen lægger sig over jordbærrene.
  • Derefter endnu et lag flødeskum, jordbær og knust marengs,
  • Slut af øverst med lidt flødeskum, nogle jordbær og et helt marengs kys.
  • Du kan også rive lidt mørk chokolade over, men dette er ikke nødvendigt.

Næringsindhold

Næringsindhold
Eton mess dessert
Mængde pr. portion
Kalorier
270
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Noter

Eton mess serveres gerne straks, så den sprøde marengs ikke når at blive blød.

Derfor er denne lækre dessert ikke så velegnet til at blive lavet i forvejen - til gengæld er den altså nem og hurtig at anrette når den skal serveres.

Du kan jo i forvejen gøre jordbær klar og piske flødeskummet.

Andre udgaver

Bemærk, at Eton mess laves i en del forskellige versioner. Denne opskrift har altid været min måde at gøre det på, og den synes jeg fungerer fint, fordi den er så nem og ren i udtryk og smag.

Men jeg har også set andre udgaver af den populære sommerdessert.

Blandt andet hvor man hakker halvdelen af jordbærrene helt fint (eller blender dem), og derefter vender dem i flødeskummet.

Du kan også vende de delte jordbær i flødeskummet, og på den måde bygge desserten op med lag af flødeskum med jordbær og marengs.

Ja, der er såmænd også udgaver, hvor både jordbær og marengs vendes sammen med flødeskum, og så derefter anrettes i glas eller dessertskåle.

Hvilken udgave af Eton mess du foretrækker, ja det er selvfølgelig op til dig. Rigtig god fornøjelse.

Vild med dessert? Så prøv også:

Chokolademousse

Abemad med råcreme

Panna cotta

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 2.2K
  • 118
  • 13
  • 4
  • 5
  • 8
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Karina

    marts 13, 2021 at 7:26 am

    Dejlig dessert med søde danske jordbær. Ikke de syrlige eller smagsløse spanske

    Svar
  2. Hanna

    marts 13, 2021 at 7:26 am

    Ja, når vi kan få friske danske solmodne jordbær.

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Flødeboller med jordbær - så nemt laver du dem selv
Kørvel - hvad er det og hvad kan vi bruge det til? »

Populært indhold lige nu

billede med boller i karry

Boller i karry med ris - nem opskrift

nakkesteg i ovn

Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

pasta med bagte gulerødder og kikærter

Pasta med bagte gulerødder, kikærter og pesto (vegetar)

billederesultat for bananbrød

Bananbrød - nem opskrift på lækkert brød med banan

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 13 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetDessert
KøkkenEngelsk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Samlet tid: 10 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!