Eton mess er en nem og lækker dessert med jordbær, flødeskum og marengs. En opskrift fra Eton College i England, og sådan her laver du den.
Eton mess er en utrolig populær dessert, der oprindelig stammer fra England.
Mere præcist er sommerdesserten blevet opfundet på Eton college, der ligger i den vestlige udkant af London, og siden har den skønne dessert gået sin sejrsgang verden rundt.
Denne nemme løsning er at købe marengs kys i supermarkedet, og det fungerer udemærket. Du kan dog også nemt lave din egen marengs med denne opskrift.
Opskriften er beregnet som dessert til fire personer, men afhængig af hvor store portioner du laver, kan du sagtens få flere glas/portioner ud af denne mængde. Se også min opskrift på hjemmelavet pavlova med bær.
Opskrift på Eton mess
Eton mess (nem dessert med jordbær, fløde og marengs)
Ingredienser
- 500 gram jordbær - skyllede, nippede og delt i kvarte
- 5 deciliter piskefløde - pisket til flødeskum
- 2 teskefuld flormelis
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 12 marengskys - købte eller hjemmelavede
- mørk chokolade - revet på toppen af din Eton mess
Sådan gør du
- Find fire passende glas frem. Jeg synes glas er bedst at anrette en Eton mess i, da man så kan se de forskellige lag i desserten.
- Klargør 500 gram jordbær som skylles og nippes. Derefter skæres bærrene i kvarte - små jordbær dog i halve.
- Pisk 5 deciliter piskefløde til flødeskum sammen med lidt 2 teskefuld flormelis og 1 teskefuld vaniljesukker. Smag dig gerne frem. Måske ønsker du endnu mere vaniljesmag i flødeskummet.
- Kom flødeskum i en sprøjtepose med stor stjernetyl - eller fordel den bare med en ske.
- Sprøjt lidt flødeskum nederst i hvert glas og fordel derpå lidt jordbær.
- Knus 1 marengs kys i hvert glas, så marengsen lægger sig over jordbærrene. Du skal i alt bruge 12 marengskys.
- Derefter endnu et lag flødeskum, jordbær og knust marengs,
- Slut af øverst med lidt flødeskum, nogle jordbær og et helt marengs kys.
- Du kan også rive lidt mørk chokolade over, men dette er ikke nødvendigt.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Eton mess serveres gerne straks, så den sprøde marengs ikke når at blive blød.
Derfor er denne lækre dessert ikke så velegnet til at blive lavet i forvejen - til gengæld er den altså nem og hurtig at anrette når den skal serveres.
Du kan jo i forvejen gøre jordbær klar og piske flødeskummet.
Andre udgaver
Bemærk, at Eton mess laves i en del forskellige versioner. Denne opskrift har altid været min måde at gøre det på, og den synes jeg fungerer fint, fordi den er så nem og ren i udtryk og smag.
Men jeg har også set andre udgaver af den populære sommerdessert.
Blandt andet hvor man hakker halvdelen af jordbærrene helt fint (eller blender dem), og derefter vender dem i flødeskummet.
Du kan også vende de delte jordbær i flødeskummet, og på den måde bygge desserten op med lag af flødeskum med jordbær og marengs.
Ja, der er såmænd også udgaver, hvor både jordbær og marengs vendes sammen med flødeskum, og så derefter anrettes i glas eller dessertskåle.
Hvilken udgave af Eton mess du foretrækker, ja det er selvfølgelig op til dig. Rigtig god fornøjelse.
Vild med dessert? Så prøv også mine populære opskrifter på chokolademousse, abemad med råcreme og panna cotta.
Karina
Dejlig dessert med søde danske jordbær. Ikke de syrlige eller smagsløse spanske
Hanna
Ja, når vi kan få friske danske solmodne jordbær.