• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde

Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde

billederesultat for budding
4.7 fra 41 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
111
SHARES
FacebookMessenger111PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. april 2024 - Udgivet: 9. september 2020

Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.

Budding er ægte mormormad, som især i gamle dage blev serveret til dessert. Men den holder fortsat, og smager fantastisk når den er lavet godt og korrekt.

Her er en nem men super god opskrift på buddingen, som du dog skal lave i god tid, da den skal køle helt af inden servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Panna cotta
  • Citronfromage
  • Brødpudding
  • Jordbær panna cotta
  • Fløderand

Opskrift på budding

billederesultat for budding
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Budding

4.66 fra 41 stemmer
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
På køl - mindst 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 469
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 4 blade husblas

Fremgangsmåde
 

  1. Flæk først vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Mas vaniljekornene sammen med en spiseskefuld sukker, så du får din egen og hjemmelavede vaniljesukker. Bland det sammen med de øvrige tre spiseskefulde sukker.
  3. Læg husblasen i blød i koldt vand i fem minutter, så husblasen bliver blødt ud.
  4. Pisk så de pasteuriserede æggeblommer luftige sammem med sukkeret med vaniljen.
  5. Hæld fløde og mælk i en kasserolle, og lad det koge op. Pisk det gradvist ind i æggemassen, og hæld hele blandingen tilbage i gryden, hvor det varmes op igen - men UDEN AT KOGE!
  6. Når du pisker fløden ind i æggemassen er det vigtigt, at du pisker hurtigt og grundigt, så du får en ensartet masse.
  7. Vrid så vandet fra den udblødte husblas, og rør den ud i den varme creme.
  8. Hæld derefter buddingcremen i små portionsglas, en randform eller en anden form, og sæt den på køl.

Næringsindhold

Kalorier: 469kcalKulhydrater: 17gProtein: 8gFedt: 42gMættet fedt: 25gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 11gKolesterol: 310mgNatrium: 49mgKalium: 153mgSukker: 16gVitamin A: 1770IUVitamin C: 1mgCalcium: 121mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Her skal buddingen stå og stivne, og det tager mindst tre timer før buddingen har sat sig rigtigt i køleskabet.

Den færdige budding serveres kold til dessert, eventuelt sammen med råsyltede pærer, bær, saftsovs eller lignende.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina

    marts 08, 2025 at 3:23 pm

    Meget lækker opskrift, kan virkelig anbefales. Men studsede over hvorfor man skal koge mælk og fløde op i første omgang?

    Svar
  2. Kirsten

    april 21, 2024 at 1:58 pm

    Hej Holker, jeg har et spørgsmål, hvorfor deler min budding dig i to lag?? Med venlig hilsen Kirsten

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften
billederesultat for brusebadsboller
Brusebadsboller - opskrift på hurtige morgenbrød→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required