Fløderand er en gammel klassisk dessert, som mormormad ofte lavede. I dag køber de fleste den, men fløderand er faktisk meget nem at lave selv.
Fløderand er uhyre nem at lave selv, da du blot skal bruge få ingredienser.
Men lav den i god tid, så den når at sætte sig og køle ordentligt af.
Opskrift på fløderand
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 1 deciliter vand
- 2 spiseskefulde sukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 4 deciliter piskefløde
Sådan gør du
- Læg de fire blade husblas i koldt vand, og her skal de ligge i cirka fem minutter til udblødning.
- Kog en deciliter vand op, tryk din husblas blade tør for vand, og opløs dem i det kogende vand.
- Rør også sukker og vaniljesukker ind i vandet, og lad det nu køle af til cirka 37 grader. Det er vigtigt væsken køles tilstrækkeligt ned.
- Kom fløden op i en skål, og pisk den let. Flødeskummet må ikke være for stift, men heller ikke flydende!
- Bland det afkølede vand med husblas og sukker sammen med flødeskummet, og vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet.
- Hæld flødeblandingen i en randform, og slå let på siderne, så fløderanden falder sammen.
- Sæt den straks i køleskabet, og hvor den nu skal køles helt af. Det tager mindst tre timer.
- Efter afkøling er fløderanden nu helt stiv, og den kan vendes ud på et fladt serveringsfad.
- I midten kan du pynte med friske bær (jordbær, brombær, hindbær eller andre lækre bær) eller udskåret frugt. Æbler, pærer, ferskner eller kiwi er godt tilbehør til fløderanden.
Næringsindhold
Tips
Servér straks din hjemmelavede fløderand - den bliver et stensikkert hit hos alle.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments