Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Panna cotta er altid en sikker vinder når vi taler dessert, og den kan alle finde ud af at lave.
Faktisk består ingredienserne blot af fløde, vaniljestang, sukker og husblas, og så tager den kun få minutter at lave.
Derefter stilles den italienske flødebudding, for det er faktisk sådan en panna cotta er, på køl i mindst tre timer.
Derfor kan du lave desserten i god tid, og blot tage den ud når du vil overraske med en dessert i verdensklasse.
Her har jeg toppet med en lækker hindbærcoulis, hvor både panna cotta og hindbærcoulis køles helt af inden du forsigtigt hælder den lækre hindbærsovs over.
Opskriften giver seks stk. panna cotta lavet glas, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Opskrift på panna cotta
Ingredienser
- 5 deciliter piskefløde
- 1 vaniljestang
- 100 gram sukker
- 3 blade husblas
Sådan gør du
- Tre blade husblas kommes i en skål med koldt vand, og opblødes i fem minutter.
- Kom fløden i en lille gryde.
- Vaniljestangen flækkes på den lange led, og med en kniv skraber du vaniljekornene ud, og kommer dem op i fløden. Læg også vaniljestangen i gryden.
- Vej sukker af og tilsæt.
- Kog nu fløden op, og rør sukkeret godt ud i flødemassen. Fløden skal blot op og koge, og sørg også for at få alle kornene fra vaniljestangen med ud, for jo mere smag får du i den panna cotta.
- Når fløden koger, tages gryden straks af kogepladen.
- Vrid vandet af de opblødte blade husblas og rør kom dem i gryden. Rør straks husblassen ud i fløden, og vær sikker på at den er rørt helt ud!
- Lad lige flødemassen stå og køle en smule af, og rør den rundt igen.
- Fordel fløden i seks mindre glas.
- Stil glassene med din panna cotta i køleskabet, og her skal de stå i mindst tre timer, hvor flødemassen sætter sig som en fromage.
Næringsindhold
Note
Panna cotta er nem at lave, for den kan laves i god tid inden den skal bruges.
Ved serveringen er der flere muligheder. Enten kan du blot servere den i glasset, som kan pyntet med friske bær eller hvad du synes. Evt. altså en hindbærcoulis.
Du kan også holde glasset i en lille skål med varmt vand i nogle få sekunder (pas på der ikke kommer vand ned til din panna cotta), hvorefter den kan vendes ud på en tallerken.
Fordelen ved det sidste serveringsforslag er, at du får bunden op, og her ligger alle vaniljekornene. Det ser godt ud på en tallerken.