• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Jule panna cotta med kirsebærsauce

Jule panna cotta med kirsebærsauce

billederesultat for jule panna cotta med kirsebær
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
67
SHARES
FacebookMessenger67PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. november 2024 - Udgivet: 20. december 2020

Her får du min opskrift på jule panna cotta med kirsebærsauce. Den lækre dessert er en skøn og lækker juledessert.

Jule panna cotta, der smager så godt, at englene synger.

Den lækre juledessert smager som den klassiske risalamande, men er lavet helt uden ris.

Det er en dejlig og nem dessert, der heller ikke tager mange minutter at lave.

Derefter stilles den vidunderlige jule panna cotta på køl i mindst tre timer, og anrettes med kirsebærsauce og mandelsplitter. Se her hvordan du laver den klassiske panna cotta.

Se også disse opskrifter:

  • Luftig risalamande med kirsebærsauce
  • Risalamande cheesecake
  • Risalamande drink - opskrift på julens bedste cocktail

Opskrift på jule panna cotta

billederesultat for jule panna cotta med kirsebær
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jule panna cotta med kirsebærsauce som risalamande

5 fra 5 stemmer
Her får du min opskrift på jule panna cotta med kirsebær. Den lækre dessert smager som risalamande, og den er en nem og skøn juledessert.
Tilb. tid 10 minutter min
På køl - mindst 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 393
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 blade husblas
  • 4 dl fløde - alm. piskefløde
  • 50 g sukker
  • 1 vaniljestang - eller to teskefulde vaniljesukker
  • Lidt mandelessens
  • kirsebærsauce
  • mandelsplitter

Fremgangsmåde
 

  1. Husblas kommes i en skål med koldt vand, og opblødes i 5 minutter.
  2. Find fire flotte glas frem.
  3. Kom piskefløde i en lille gryde sammen med sukker, og kog det op.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kommes i gryden. Du kan også sagtens lave jule panna cotta med vaniljesukker eller vaniljepaste.
  5. Tag gryden af kogepladen og sluk den .
  6. Smag flødemassen til med lidt mandelessens, men pas på ikke at komme for meget i. Der skal faktisk ikke mange dråber til, før din jule panna cotta smager af mandel. Men smag dig forsigtigt frem.
  7. Klem vandet af husblasen og rør den ud i den varme fløde. Sørg for at røre din husblas helt ud i flødemassen.
  8. Hæld den varme flødemasse i fire glas.
  9. Stil nu glas med panna cotta på køl i mindst tre timer. Du kan sagtens lave den lækre panna cotta med smag af risalamande om morgenen, og servere den om aftenen.
  10. Når fløden har sat sig, fordeles en god spiseskefuld kirsebærsauce over, og der drysses med lidt mandelsplitter.

Næringsindhold

Kalorier: 393kcalKulhydrater: 16gProtein: 3gFedt: 36gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 113mgNatrium: 28mgKalium: 95mgSukker: 15gVitamin A: 1470IUVitamin C: 1mgCalcium: 66mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jule panna cotta serveres som den perfekte juledessert.

Du kan i øvrigt også komme en smuttet mandel i et af glassene, og så kaste lidt ekstra spænding i desserten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required