Her får du min opskrift på risalamande drink. En super lækker og nem cocktail, der smager af ris a la mande. Bla. lavet med lidt vodka.
Risalamande drink er til dig, der elsker den klassiske ris a la mande, for denne cocktail smager præcist sådan.
Drinken er lavet med blandt andet vodka, og smagen af risalamande kommer fra vaniljesukker, mandelsirup og mandelessens.
I linket finder du opskriften på en nem mandelsirup, men siruppen kan i en snæver vending godt erstattes af en almindelig lys sirup.
Opskriften er beregnet til to personer, men er jo nem at gange op. Se også min opskrift på luftig risalamande.
Opskrift på risalamande drink
Risalamande drink
Ingredienser
- 4 centiliter vodka
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2 teskefulde mandelsirup - evt. en hjemmelavet mandelsirup
- Nogle dråber mandelessens
- flødeskum
- 2 kirsebær - fra et glas kirsebærsauce
- isterninger
Sådan gør du
- Vodka kommes i en shaker sammen med vaniljesukker, mandelsirup og nogle dråber mandelessens. Pas på med essensen, da den smager kraftigt.
- Kom også knust is i shakeren, og ryst din risalamande drink grundigt sammen. Smag gerne til med mandelessens, vaniljesukker eller mandelsirup, så du den helt rigtige smag. Der kan selvfølgelig også tilsættes lidt mere vodka.
- Sigt indholdet over i to glas.
- Pynt med flødeskum og et kirsebær på toppen. Jeg plejer bare at tage et bær fra et glas kirsebærsauce, og der må gerne følge en lille smule kirsebærsauce med.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige risalamande drink serveres straks med et sugerør.
Se også mine opskrifter på disse drinks:
Champagnebrus drink - opskrift med Cuba Caramel
Del dine ideer og tanker med os andre her: