Her får du min opskrift på hjemmelavet mandelsirup, der er meget nem at lave. En lækker sirup med mandelsmag, som blandt andet anvendes til drinks.
Mandelsirup anvendes blandt andet til den populære drink Mai Tai, og siruppen er både nem og hurtig at lave.
Jeg anvender normalt blot rester af hakkede mandler eller mandelsplitter fra køkkenskuffen, men du kan også hakke hele mandler og bruge dem.
Ingredienser til mandelsirup
150 gram lys sirup
50 gram mandler
30 gram kogende vand
Fremgangsmåde
- Vej lys sirup af i en lille gryde, og kog den op.
- Tilsæt hakkede og ristede mandler eller mandler i flager. Jeg plejer at bruge rester af mandler fra skuffen, og samlet skal der anvendes cirka 50 gram. Rist dem let på en varm pande.
- Lad din mandelsirup koge et par minutter under omrøring.
- Tilsæt derefter lidt kogende vand, og kog videre et lille minuts tid. Det kogende vand gør, at siruppen ikke bliver for tyk.
Den færdige mandelsirup sigtes over i en lille skål og sættes på køl. Mandelmassen i sigten kasseres.
Skal du anvende din mandel sirup til dessert, eksempelvis over en frugtsalat, behøver du ikke sigte siruppen.
Se også mine opskrifter på:
Aksel
Hej Holger,
Jeg kan se det er en ældre opskrift, men håber du svarer alligevel.
Jeg tænker at bruge ganske almindelige mandler, er det rigtig forstået at du så vil riste dem på en pande først, og hvorfor?
Med venlig hilsen,
Aksel
Suro
Hej Holger, ville sådan ønske, at du ville, ikke kun tage hensyn, men betragte os, som er 60+,som en stor madlavningsgruppe. Vi udgør ca 1.000.000 plus alle de unge.. Vi har ikke alle plads/råd til alle dine ingredientser i vores meget forskellige køkkenskabe/køkkenhylder.
På forhånd tak. Vh Susanne Routledge