Her får du en nem og hurtig opskrift på hjemmelavet mango sirup. Mangosirup laves af presset mango, og den anvendes blandt andet til drinken Gin Hass.
Mango sirup er utrolig nem at lave selv, og det tager faktisk blot få minutter.
Mangosiruppen anvendes som bekendt blandt andet til den populære drink Gin Hass, men kan også bruges til is eller mangemousse.
Den smager fantastisk godt, og tager altså ikke lang tid at koge. Samtidig skal du blot bruge tre ingredienser.
Ingredienser til mango sirup
2 søde og modne mango
100 gram sukker
100 gram vand
Fremgangsmåde
- Start med at skære mangoerne ud, hvorefter de presses i en almindelig citruspresser. Du kan dog også blende de udskårne mangoer, og derefter sigte det.
- Kom mangojuicen i en lille gryde og kog det op. Lad det småkoge 4-5 minutter.
- Rør så 100 gram sukker i, og fortsæt med at røre indtil sukkeret er helt opløst.
- Til sidst røres 100 gram vand i din mango sirup, som derefter koges et minut mere under omrøring.
Den færdige mangosirup stilles på køl.
Hældes eventuelt på skoldet glas, hvorefter siruppen kan holde mindst fem dage på køl.
Se også mine opskrifter her:
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Mango sirup
Hej.
Burde mangosirup ikke kunne holde sig i meget længere tid end du angiver, hvis det kommes kogende på skoldet og atamonskyllet og lukkes straks?
Hej Ingrid
Jo, så er holdbarheden meget længere. Så lav bare en god portion, mangosirup smager jo fantastisk godt.
Alt det bedste
Holger
hej.
fed opskrift men hvor mange glas er der mango sirup til hvis man laver den til en drink?