Opskrift på den bedste og hjemmelavede solbær sirup, der blot kræver tre ingredienser. Solbærsirup laves på solbærsaft.
Opskriften på solbær sirup passer til en dessert til 4-6 personer.
Rester opbevares på køl.
Ingredienser til solbær sirup
3 deciliter solbærsaft, evt. fra Bornholms Mosteri
90 gram økologisk rørsukker
2 teskefulde vaniljesukker
Fremgangsmåde
- Kom solbærsaft i en gryde, og hæld også rørsukker og vaniljesukker ved.
- Lad det nu koge langsomt op, og det skal ikke bulderkoge.
- Når saften koger, skruer du ned på en middel varme, og her skal siruppen nu koge stille og roligt ind.
- Hav lidt tålmodighed - det tager omkring 15 minutter.
- Rør i siruppen undervejs.
- Kog den ind til en passende tykkelse, men pas på den ikke bliver alt for tyk, da solbær siruppen tykner yderligere under den efterfølgende nedkøling.
- Når siruppen har nået den rette konsistens, sættes den til afkøling.
- Derefter kan du hælde din egen solbær sirup på flaske, og opbevare den på køl.
Den hjemmelavede solbærsirup er perfekt til dessert, blandt andet med vaniljeis og en lækker Gateau Marcel.
Note: Jeg har lavet denne solbærsirup af færdigblandet saft fra Bormholms Mosteri, der blandt andet kan købes i Rema 1000.
Jeg synes det giver en lækker og god solbærsirup, men du kan selvfølgelig også anvende andre mærker eller ufortyndet saft.
Se også mine opskrifter på:
Hjemmelavet sukker sirup til drinks
Din vurdering
-
Solbær sirup
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments