Her får du min opskrift på hjemmelavet sukkersirup til drinks og cocktails. Sugar cane er pærelet at lave, og du skal blot bruge sukker og vand.
Sukkersirup hører til i mange gode drinks og cocktails, siruppen kan købes i supermarkedet.
Men du kan faktisk også meget nemt lave en god sugar cane selv, og du skal blot bruge to ingredienser.
Skal du bruge en større mængde, kan du bare gange mængderne op.
Ingredienser til sukkersirup
200 gram vand
200 gram sukker
Fremgangsmåde
- Vej vand og sukker af direkte i en gryde.
- Bring det i kog, og skru derefter lidt ned for varmen.
- Lad din sukkersirup småkoge et par minutter, så det koges lidt ind. Men husk, at sukkersiruppen tykner når den køles ned, så derfor skal den ikke være for tyk i konsistensen nu. Jeg plejer at lade den koge 2-3 minutter ved middel varme.
- Hæld sukkersiruppen på glas eller flaske og stil den på køl.
Holdbarhed
Den hjemmelavede sukkersirup opbevares i køleskabet, og her kan den sagtens holde sig i to uger. Måske endda lidt længere.
Med mynte
Du kan også tilsætte lidt friske mynteblade under kogningen af sukkersiruppen.
Så får du en skøn og nem myntesirup.
Se også mine opskrifter på:
Caipirinha drink med sugar cane
Mikkel
Holdbarhed på på 2 uger på et produkt der består af mere end 50% sukker?
Det har vel egentlig i realiteten uendelig holdbarhed. 😉
Holger Rørby Madsen
Hej Mikkel
Du har fuldstændig ret - min sirup er bare aldrig blevet ældre 🙂
Sukkersirup har en meget lang holdbarhed, så intet problem der.
Og tak.
Alt det bedste
Holger
Jannie
Giver denne opskrift 400 ml sukkersirup?