Her er opskriften på Caipirinha, der er en super lækker drink og cocktail fra Brasilien. Caipirinhaen minder en del om en Mojito, og smager af sol og varme.
Caipirinha blev for alvor kendt verden over under De Olympiske Lege i Rio i Brasilien i 2016, hvor den dels blev nydt i store mængder, hvor mange deltagere og tilskuere også tog den med sig hjem som et dejligt minde fra begivenheder.
Caipirinhaen er nærmest en nationaldrink i Brasilien, og for mange vil den måske minde meget om den klassiske Mojito, der stammer fra Cuba. Men der er altså nogle forskelle på de to drinks.
Dels bliver en rigtig Caipirinha lavet med Cachaca, der produceres af saft fra sukkerrør. Derfor minder den også meget om netop rom, og kan du ikke skaffe Cachaca, kan du fint erstatte det med en hvid rom.
Modsat fremstilles rom af melasse fra sukkerrør.
Opskriften er beregnet pr. person.
Ingredienser til Caipirinha
4 centiliter Cachaca (eller hvid rom)
3 centiliter sukkersirup
1 teskefuld rørsukker
1 halv lime
3 centiliter limesaft
Knust is
Fremgangsmåde
- Del den halve lime (husk den skal være økologisk!) i tre bde og kom dem i et glas.
- Mas limebådene med en muddler eller lignende.
- Kom så Cachaca i sammen med sukkersirup, rørsukker og limesaft. Rør rundt.
- Tilsæt knust is, så glasset bliver fyldt godt op.
- Den færdige Caipirinha serveres straks.
Se også mine opskrifter på: