Se her hvordan du laver den perfekte Whiskey Sour cocktail, der består af whisky, sukkersirup, limesaft og æggehvide. En populær whisky drink.
Whiskey Sour er den klassiske cocktail, der er den perfekte blanding af surt og sødt i en drink.
Der skal selvfølgelig en god whisky til, og gerne en bourbon, men derudover tilsættes også både sukkersirup, limesaft og lidt pasteuriseret æggehvide.
Tilsammen giver det den lækre og sur-søde whiskydrink, som mange holder af.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på Whiskey Sour
Whiskey Sour
Ingredienser
- 5 centiliter whisky - gerne en bourbon whisky
- 2 centiliter sukkersirup
- 3 centiliter limesaft - friskpresset
- 1 centiliter Pasteuriseret æggehvide
- isterninger
Sådan gør du
- Kom isterninger i din shaker.
- Tilsæt derefter whisky, sukkersirup, limesaft og æggehvide.
- Ryst din Whiskey Sour godt sammen.
- Kom lidt isterninger i et passende glas.
- Si den lækre cocktail i glaset, og pynt med en skive lime.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige Whiskey Sour serveres straks, og lime kan i øvrigt sagtens udskiftes med citron.
Hvor stammer Whiskey Sour fra?
Whiskey Sour stammer fra USA, hvor den fik sit navn helt tilbage i 1862. Det er i hvert fald den mere officielle historie.
Men faktisk tyder meget på, at engelske sømænd fandt på denne cocktail mange år tidligere, hvor de sejlede på de store oceaner.
Her blandede de whisky med limesaft og sukker, men uden at det blev til en opfundet drink. De nød den bare.
Sour henviser i øvrigt til cocktails, der laves med en base bestående af spiritus, citrussaft og sukker eller sukkerlage. Du kender det fra eks. Margarita og Daiquiri.
Del dine ideer og tanker med os andre her: