• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Whiskey Sour - den rigtige opskrift med æggehvide

Whiskey Sour - den rigtige opskrift med æggehvide

billede til whiskey sour
4.9 fra 11 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. oktober 2024 - Udgivet: 1. januar 2023

Se hvordan du laver den perfekte Whiskey Sour cocktail, der består af whisky, sukkersirup, citron- eller limesaft og æggehvide. Meget populær.

Whiskey Sour er den klassiske cocktail, der er den perfekte blanding af surt og sødt i en drink.

Der skal selvfølgelig en god whisky til, og gerne en bourbon, men derudover tilsættes også både sukkersirup, citron- eller limesaft og lidt pasteuriseret æggehvide.

Tilsammen giver det den lækre og sur-søde whiskydrink, som mange holder af.

Indhold
  • Se hvordan du laver den perfekte Whiskey Sour cocktail, der består af whisky, sukkersirup, citron- eller limesaft og æggehvide. Meget populær.
  • Whiskey Sour
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Oprindelse
  • Old fashioned
  • New Yorker cocktail med whisky og grenadine
  • Hvad er forskellen på en drink og cocktail?
  • Irsk kaffe
  • Manhattan cocktail
  • Limoncello margarita cocktail
  • FAQ
  • Kommentarer
billede til whiskey sour
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Whiskey Sour

4.91 fra 11 stemmer
Se hvordan du laver den perfekte Whiskey Sour cocktail, der består af whisky, sukkersirup, citron- eller limesaft og æggehvide. Meget populær.
Forb. tid 2 minutter min
Samlet tid 2 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 182
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 5 cl whisky - gerne en bourbon whisky
  • 2 cl sukkersirup
  • 3 cl citronsaft - friskpresset, eller lime
  • 1 cl Pasteuriseret æggehvide
  • isterninger

Fremgangsmåde
 

  1. Kom isterninger i din shaker.
  2. Tilsæt derefter whisky, sukkersirup, limesaft og æggehvide.
  3. Ryst din Whiskey Sour godt sammen.
  4. Kom lidt isterninger i et passende glas.
  5. Si den lækre cocktail i glaset, og pynt med en skive lime.

Næringsindhold

Kalorier: 182kcalKulhydrater: 17gProtein: 1gFedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.01gNatrium: 29mgKalium: 65mgKostfibre: 0.1gSukker: 15gVitamin A: 15IUVitamin C: 9mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige Whiskey Sour serveres straks, og lime kan i øvrigt sagtens udskiftes med citron. Begge dele er fint, men den origanale opskrift er med citron.

Oprindelse

Whiskey Sour stammer fra USA, hvor den fik sit navn helt tilbage i 1862. Det er i hvert fald den mere officielle historie.

Men faktisk tyder meget på, at engelske sømænd fandt på denne cocktail mange år tidligere, hvor de sejlede på de store oceaner.

Her blandede de whisky med limesaft og sukker, men uden at det blev til en opfundet drink. De nød den bare.

Sour henviser i øvrigt til cocktails, der laves med en base bestående af spiritus, citrussaft og sukker eller sukkerlage. Du kender det fra eks. Margarita og Daiquiri.

Flere inspirerende opskrifter:

Old fashioned

5 fra 2 stemmer
Den klassiske opskrift på Old fashioned, der er en populær cocktail med bourbom whisky, angostura og appelsin. Til dig, der elsker bourbon.
Gå til opskrift
billede med old fashioned cocktail

New Yorker cocktail med whisky og grenadine

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på en skøn New Yorker cocktail. En klassisk og populær cocktail, der nemt laves med whisky, grenadine og bitter.
Gå til opskrift
billede med New Yorker cocktail

Hvad er forskellen på en drink og cocktail?

Gå til opskrift
forskel på drink og cocktail

Irsk kaffe

4.8 fra 44 stemmer
Irsk kaffe (irish coffee) med whisky. Men hvordan er det nu lige man laver den, og hvornår tilsætter man sin whisky? Og skal der flødeskum i en irsk kaffe?
Gå til opskrift
Irsk kaffe irish coffee

Manhattan cocktail

5 fra 1 stemme
Få den klassisk opskrift på den populære Manhattan cocktail, der blandt andet mikses med whisky og vermouth. Her er også fakta om cocktailen.
Gå til opskrift
Billede med Manhattan cocktail.

Limoncello margarita cocktail

5 fra 1 stemme
Sådan laver du en skøn limoncello margarita. Måske sommerens bedste cocktail med tequila, limoncello og citron. Den bliver din nye favorit.
Gå til opskrift
limoncello margarita cocktail

FAQ

Hvad er Whiskey Sour?

En Whiskey Sour er en klassisk cocktail bestående af whiskey, citronsaft og sukkersirup – ofte med æggehvide for en cremet konsistens. Den balancerer surt og sødt perfekt og serveres oftest "on the rocks".

Er det sikkert at bruge æggehvide i cocktails?

Ja, men brug pasteuriserede æggehvider hvis du vil være sikker.
Alternativt kan man bruge aquafaba (kikærtevand) som vegansk erstatning.

Hvilken whiskey skal man bruge?

Bourbon: sød og rund – mest klassisk.
Rye whiskey: lidt mere krydret og tør.
Skotsk whisky: kan bruges, men giver en helt anden karakter (prøv eks. en "Scotch Sour").

Kan man lave andre udgaver af Whiskey Sour?

Ja, det kan du sagtens. Prøv blandt andet disse:
New York Sour: med et lag rødvin ovenpå.
Gold Rush: honning i stedet for sukkersirup.
Maple Sour: ahornsirup i stedet for sukker.
Amaretto Sour: lavet med amaretto (mandellikør).

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required