Jordbær sirup: Her er den bedste opskrift på hjemmelavet jordbær sirup, der er nem at lave, og som passer godt til is og chokoladekage.
Hjemmelavet jordbær sirup er virkelig nem at lave, og den er altid rar at have i køleskabet når du bliver lækkersulten.
Allerbedst er denne sirup med jordbær selvfølgelig med de nye, danske jordbær, men den kan også laves med udenlandske jordbær i resten af året.
Smag gerne siruppen til med sukker, hvis du ønsker den mere sød.
Opskriften giver cirka to deciliter jordbær sirup.
KENDER DU denne lækre opskrift på chokoladekage?
Til hjemmelavet jordbær sirup skal du anvende:
350 gram friske jordbær
100 gram rørsukker
2 teskefulde vaniljesukker
1 deciliter vand
PRØV DISSE hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Sådan laver du en virkelig lækker og hjemmelavet jordbær sirup:
- Nip jordbær og skyl dem grundigt i koldt vand. Del dem i mindre stykker, og kom i en gryde.
- Tilsæt rørsukker, vaniljesukker og vand, og lad det langsomt koge op.
- Skru så ned for varmen, og lad jordbærrene koge helt møre, hvilket tager omkring 12 minutter.
- Sigt saften ned i en skål, og mas så meget igennem sien som muligt.
- Hæld saften tilbage i gryden, og kog den ind til den rigtige konsistens. Jordbær sirup skal ikke være for tyk, men selvfølgelig heller ikke for tynd.
- Skold en lille glasflaske i kogende vand, hæld din færdige jordbær sirup i - og stil flasken på køl. Efter afkøling er den klar til brug.
Note: Er du så uheldig, at din sirup med jordbær koges for tyk, kan du blot tilsætte lidt mere vand.
JORDBÆR SIRUP er perfekt til denne nemme og hjemmelavede vaniljeis (uden ismaskine)
Hvad synes du om denne opsk
-
Jordbær sirup
Stem her
( stemmer)
Del dine ideer og tanker med os andre her: