Jordbærsaft er en helt fantastisk drik, som tilmed er nem at lave. Få opskriften her, hvor jordbærsaften er tilsat friske hyldeblomster.
Her er sommerens bedste opskrift på hjemmelavet jordbærsaft, og den er super nem at lave.
Jordbærsaften laves med hyldeblomst, der giver en aldeles behagelig smag til de søde jordbær.
Hjemmelavet jordbærsaft er som sagt super nem og hurtig at koge sammen, og derefter skal den blot stå nogle døgn inden den er færdig.
Så jeg vil absolut anbefale dig at lave saft med jordbær selv.
Opskrift på jordbærsaft med hyldeblomster
Jordbærsaft - sommerens bedste opskrift med hyldeblomst
Ingredienser
- 1,5 dl vand
- 1 kilo økologisk rørsukker
- 1 kilo jordbær - danske
- 10 skærme hyldeblomster
- 1 citron - økologisk
Sådan gør du
- Først vasker du jordbærrene grundigt, så bærrene er helt fri for jord og snavs. Skær toppen af med en skarp kniv, og kom jordbærrene op i en skål.
- Her klemmer du nu jordbærrene mellem fingrene, så de bliver most godt. Det er jo grundlaget for en god jordbærsaft.
- Klip de groveste stilke af hyldeblomsterne, og vask dem grundigt under rindende vand. Tjek at der ikke er små, sorte insekter og dyr i blomsterne - de er nemlig ikke så lækre i den færdige drik.
- Pluk hyldeblomsterne groft og kom dem i skålen til jordbærrene.
- Bland rørsukker og vand sammen i en gryde, og kog sukkeret ud i vandet. Det tager 2-3 minutter. Det er vigtigt, at sukkeret er kogt helt ud/opløst i vandet.
- Hold sukkervandet over de mosede jordbær og hyldeblomsterne.
- Skær en økologisk citron i tynde skiver, og kom citronskiverne ned i skålen.
- Rør nu forsigtigt rundt i skålen, så du får blandet alle ingredienserne.
- Stil skålen i køleskabet - gerne overdækket, og her skal din hjemmelavede jordbærsaft nu trække i tre døgn. Undervejs skal du lige røre rundt i skålen er par gange om dagen, så smagen bliver godt fordelt.
- Efter tre dage er det tide at tappe den vidunderlige jordbærsaft. Hæld jordbærsaften gennem en sigte og ned i en anden skål.
Få tilsendt opskriften på mail
Jordbærsaft og tapning
Gør to et-liters flasker med patentprop rene i kogende vand, og hæld forsigtigt saften i flaskerne.
Jeg plejer blot at sigte jordbærsaften, men du kan også gøre det endnu mere fintmasket ved, at hælde den gennem et rent viskestykke. Dette er dog ikke nødvendigt.
Den hjemmelavede jordbærsaft kan uden problemer holde sig et par uger i køleskabet.
Se også andre opskrifter, der passer til sol og sommer:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: