• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drikkevarer › Solbærsaft

Solbærsaft

Solbærsaft
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 9. august 2021

Solbærsaft smager af sol og sommerferie. Og så er den fuld af vitaminer. Her er opskriften på hjemmelavet saft med og uden saftkoger.

Solbærsaft får en helt særlig farve og duft. De næsten sorte bær giver en dyb, rød farve, når de koges til saft. Smagen og duften er også helt i top.

Denne saftevand med solbær er så nem at lave, at det næsten tager længere tid at gå ned og købe en flaske Ribena end at lave saftevandet selv.

Pluk solbær, når de er i sæson, og lav den dejligste saft. Har du ikke solbærbuske, kan du tjekke efter pluk-selv-steder nær dig.

Det er så meget billigere - og mere hyggeligt - at plukke bærrene end at købe dem i et supermarked.

Opskrift på sund og smuk solbærsaft

Solbærsaft
Karen SenecaKaren Seneca

Hjemmelavet solbærsaft - nem opskrift

5 fra 2 stemmer
Solbærsaft smager af sol og sommerferie. Og så er den fuld af vitaminer. Her er opskriften på hjemmelavet saft med og uden saftkoger.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 2 liter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Kalorier: 1991
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 kg solbær
  • 700 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 0,5 citron - saften
  • 1 l vand
  • Atamon - til flaskerne

Fremgangsmåde
 

  1. Skyl solbær og hiv dem af stilkene.
  2. Kom vaniljestang, vand og solbær i en stor gryde og kog det i en halv times tid.
  3. Nu skal du si saften gennem et klæde, for eksempel et rent viskestykke.
  4. Tilsæt sukker og citronsaft. Kog saften op, så sukkeret smelter.
  5. Skyl to flasker i kogende vand, hæld derefter Atamon i den ene og ryst godt, så den fordeler sig. Hæld Atamonresten op i den anden flaske og ryst også denne. Nu kan du hælde saften på flaskerne og opbevare saften i køleskabet.

Næringsindhold

Kalorier: 1991kcalKulhydrater: 506gProtein: 14gFedt: 6gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 49mgKalium: 3264mgKostfibre: 1gSukker: 350gVitamin A: 2306IUVitamin C: 1824mgCalcium: 576mgJern: 16mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og andre opskrifter

Du kan kombinere solbærrene med andre bær for eksempel ribs og stikkelsbær, som er i sæson samtidig.

Du kan sagtens undlade vaniljestangen, jeg synes blot, at det giver saften en rundere smag.

Holdbarhed: Et par uger i køleskabet. Fortyndes med vand alt efter, hvor stærk saften skal være.

Se også andre af vores artikler og opskrifter:

  • Hjemmelavet solbær sirup
  • Opbevaring af jordbær, hindbær, blåbær og andre bær
  • Isbombe: Kæmpe eskimo med solbær sirup
  • Friturestegt camembert med solbærsyltetøj
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required