Med den korrekte opbevaring af jordbær, hindbær og de øvrige mange lækre bær kan du forlænge holdbarheden.
Men sandheden er også, at ingen af bær holder sig særligt længe, så det er under alle omstændigheder fornuftigt at spise bærrene ret hurtigt efter indkøb. Ellers risikerer du at måtte smide de lækre bær, og det er jo en skam.
Generelt er bær meget skrøbelige, så der grund til at nyde dem så hurtigt som muligt. Men her følger en alfabetisk oversigt til opbevaring af jordbær og andre bær.
Indhold
Opbevaring af blåbær
Blåbær tåler lidt mere end de fleste andre bær, men sørg for at købe blåbær, der er hårde i konsistensen.
Bløde blåbær er tegn på at de synger på sidste vers, så det er spild af penge. Du kan opbevare blåbær i køleskabet i op til en uge.
Opbevaring af brombær
Brombær skal også på køl, og her er holdbarheden op til et par dage.
Opbevaring af hindbær
Hindbær er nogle af de mest sårbare bær, og de skal virkelig behandles forsigtigt.
Skyl dem nænsomt, og opbevar dem i køleskabet, hvor de dog højest kan holde sig i et par dage.
Opbevaring af jordbær
Jordbær smager bedst når de har stuetemperatur, så det bedste er, at købe dem og spise jordbærrene samme dag.
Er du alligevel nødt til at gemme dem, skal de opbevares i køleskabet, og gerne i grøntsagsskuffen. Her kan jordbær holde sig et par dage. Måske tre.
Det gode råd er til gengæld at tage jordbærrene ud af køleskabet i god tid inden du skal spise dem, fordi du så får den optimale smag ud af bærrene. Så lad være med at hive dem direkte ud af køleskabet for at spise dem straks. Jordbærrene fortjener bedre.
I øvrigt skal du skylle jordbær, før du nipper dem. Ellers trænger der vand i bærrene, og det udvander smagen. Så skyl dem først, nip og nyd dem så.
Opbevaring af kirsebær
Kirsebær bør også opbevares på køl, og her kan de klare sig i op til fire dage,
Opbevaring af solbær
Solbær er fantastiske, og de kan holde sig op til fire dage i køleskabet.
Flere inspirerende opskrifter:
Jordbærkage
Verdens bedste rabarberkage
Blåbærmuffins
Brombærmuffins
Jordbærtærte
Blåbærcrumble
FAQ
Bær er en type frugt med en kødfuld vævsstruktur, der indeholder frø. De vokser typisk fra blomsterknuden, og bærrene udvikler sig til en saftig og spiselig frugt.
Bær holder sig generelt bedst i køleskabet, men smager bedst ved stuetemperatur. Opbevar bærrene i en lufttæt beholder eller original indpakning. Vask og skyl bær først lige inden de spises, og ryst dem fri for vand inden servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Når jeg har skyllet jordbær ( og andre bær) lægger jeg en lille underkop omvendt i skålen, før jeg kommer bærrene i. Evt vand løber ned i bunden under underkoppen. Bærrene forbliver tørre. Hilsen fra Nordjylland og god weekend til Jer alle 😊