Blåbærcrumble er en lækker og velsmagende kage, som er nem at lave. Du får min opskrift her, og du kan både anvende friske og frosne blåbær.
Jeg elsker blåbærcrumble, og det skyldes, at kagen er en perfekt blanding mellem den sprøde crumble og så de både søde og bløde blåbær.
Samtidig er en crumblekage med blåbær meget nem at lave, og du kan såmænd enten bruge friske eller frosne bær til kagen.
I forhold til havregryn plejer jeg at anvende de grovvalsede havregryn, men finvalsede er skam også fine.
I denne opskrift er der rigeligt til mindst seks personer, og du kan roligt glæde dig til en helt vidunderlig blåbærkage.
Opskrift på blåbærcrumble
Ingredienser
- 150 gram smør koldt
- 200 gram hvedemel
- 150 gram rørsukker
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 50 gram havregryn
- 1 æg
Blåbær og drys
- 300 gram blåbær
- 2 spiseskefulde rørsukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Smør et ildfast fad med smør. Et fad på ca. 24 gange 24 centimeter passer fint.
- Skær koldt smør i tern og kom det i en skål med hvedemel. Smuldr smørret ud i melet.
- Kom rørsukker, vaniljesukker, havregryn og et æg i. Smuldr det igennem sammen, men så din crumble fortsat er porøs og luftig.
- Fordel cirka to tredjedele af crumbledejen i det smurte fad. Tryk ganske let crumbledejen til.
- Fordel derefter blåbær på crumbledejen, og drys med lidt rørsukker og vaniljesukker.
- Fordel så den sidste del af crumbledejen jævnt over bærrene.
- Bag din blåbærcrumble midt i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor kagen skal have ca. 20 minutter. Måske et par minutter mere, så den er flot og gylden på toppen.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte blåbærcrumble serveres lun med enten letpisket flødeskum eller en creme fraiche.
Se også disse lækre crumble opskrifter:
Fantastisk lækker rabarbercrumble
Jan
Det ser sgu da godt ud, den må prøves
Malene
Når jeg læser opskriften igennem, ser det for mig ud til at man sagtens kan lave den nogle timer før den skal bruges og så bage den så det passer med at den er lun når den skal spises?
Holger Rørby Madsen
Hej Malene
Jep - det kan du sagtens, men sæt den på køl indtil du bager den 🙂
Alt det bedste
Holger