Opskrift på en meget lækker blåbærkage, der laves med friske eller frosne blåbær. Blåbærkagen er nem at røre sammen, og bages i 40 minutter.
Blåbærkage er en dejlig nem kage til eftermiddagskaffen, eller brug den som dessertkage med lidt flødeskum eller creme fraiche. Eller anret den med lidt vaniljeis.
Her er blåbærkagen bagt med frosne blåbær, men de friske blåbær er også gode i kagen.
Du skal bruge samme mængde uanset om det er friske eller frosne blåbær, og bagetiden er også den samme.
Opskriften giver en kage til otte personer.
Ved du godt der findes flere forskellige slags blåbær?
Opskrift på blåbærkage
Ingredienser
- 175 gram sukker
- 175 gram smør meget blødt, her har jeg brugt Lurpak Bagesmør
- 4 æg
- 200 gram hvedemel
- 1 teskefuld bagepulver
- 3 teskefulde vaniljesukker
- 250 gram blåbær friske eller frosne
Sådan gør du
- Kom sukker op i en skål sammen med blødt smør, og rør det godt ud.
- Derefter piskes æggene i dejen et ad gangen, og du kan sagtens blot anvende et piskeris. En elpisker er ikke nødvendig til dejen til denne blåbærkage.
- Mål hvedemel af, og bland bagepulver og vaniljesukker i. Vend det godt.
- Med en dejskraber vender du nu melblandingen i dejen, og samler dejen godt.
- Beklæd et ildfast fad (ca. 22 centimeter) med bagepapir (eller smør en springform med smør), og hæld dejen i.
- Fordel de frosne blåbær henover kagen, og stil den i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
- Her skal blåbærkagen nu bages i cirka 40 minutter.
Næringsindhold
Tips
Prik i den færdigbagte blåbærkage med en kødnål for at tjekke at kagen er gennembagt, og tag den ud af ovnen.
Lad lige kagen køle lidt af inden udskæring.
Se også mine opskrifter på:
Emma Jessen
Hej.
Hvad måler dit ildfaste fad?
jthielsen
Som regel, er fiske blåbær bedst, men jeg fryser dem før brug. Det forhindrer blåbærerne i at synke ned i dejen, specielt når der pyntes med dem.