Sådan laver du en blåbær galette. En nem opskrift på en lækker mørdejstærte med blåbær, der kan nydes som dessert eller kage til kaffen.
Blåbær galette er en lækker mørdejstærte med masser af blåblær, og kagen er nem at bage.
Det er en rustik kage/tærte, der går godt til både en kop kaffe og som dessertkage.
Se også: Rabarbergalette - galette med rabarber
Jeg bruger gerne frosne blåbær til galetten, men du kan selvfølgelig også anvende friske bær. Uanset vendes bærrene med rørsukker og majsstivelse.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på blåbær galette
Ingredienser
- 300 gram mørdej se opskrift på mørdej her
Blåbærfyld
- 250 gram blåbær fra frost
- 3 spiseskefulde rørsukker
- 3 spiseskefulde majsstivelse
Pynt
- 1 æg
- 1 spiseskefulde perlesukker
- 3 spiseskefulde hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Til blåbær galette starter du med at lave mørdej som anvist. Læg mørdejen på køl i 30 minutter. Du skal bruge cirka halvdelen.
- De frosne blåbær vendes med rørsukker og majsstivelse.
- Mørdejen rulles i ca. 3-4 millimeters tykkelse. Husk rigeligt med hvedemel på køkkenbordet, så dejen ikke hænger fast.
- Find en bageform, tallerken eller lignende frem, der har en diameter på ca. 26 centimeter. Skær dejen ud rundt om genstanden, så du får et rundt stykke mørdej med en diameter på de 26 centimeter.
- Læg forsigtigt mørdejsstykker på en bageplade med bagepapir.
- Fordel blåbær på mørdejen, men hold de yderste ca. 5 centimeter ud til kanten fri. Blåbærrene må gerne stables lidt op på midten. og hæld også resten af rørsukker og majsstivelse fra skålen over.
- Fold kanten af mørdejen ind, så den lægger sig lidt op over de yderste blåbær. Se på billedet hvordan jeg har foldet kanten ind.
- Pensl kanten med sammenpisket æg, og drys med lidt perlesukker og hasselnøddeflager. Drys også lidt hasselnødder over blåbærrene.
- Blåbærgalette bages i ca. 25 minutter ved 200 grader varmluft, så kanten er flot afbagt. Uden at blive for mørk.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte blåbær galette køles af.
Derefter kan den skæres ud i kvarte, og serveres med enten en creme fraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.