Blåbærfool er en klassisk britisk dessert., som minder om trifli. Fool er hurtigere at lave og mere enkel. Men den smager forrygende.
Blåbærfool er så let og hurtig at lave, at man skulle tro, den smager derefter. Men tværtimod, så er hver mundfuld den rene luksus.
Man koger først en slags kompot af blåbær - eller andre bær - og så vendes den afkølede kompot hurtigt med en creme af flødeskum og yoghurt.
Det betyder, at den røde og den hvide farve får et fint mønster. Og at syren spiller godt sammen med den fede creme. En dejlig blanding.
Opskrift på blåbærfool
Ingredienser
- 500 gram blåbær - frosne eller friske
- 80 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 0,5 citron - saften
- 3 dl piskefløde - piskes til skum
- 1,5 dl skyr
- valnødder - hakkede
- frysetørrede hindbær - kan udelades
Sådan gør du
- Begynd med at hælde blåbær, sukker, citronsaft og vaniljesukker i en gryde. Kog saften op, skru ned til medium-lav varme og lad kompotten simre i fem minutter.
- Hvis du vikke vil have hele bær, moser du lidt med en ske. Hæld kompotten op i en plastikboks og sæt den i køleskabet.
- Pisk fløden til skum. Hvis du vil have en ekstra lækker og cremet flødeskum, pisker du med håndkraft. Det giver en bedre smag og konsistens. Ellers bruger du bare elpiskeren.
- Vend skyr i flødeskummet, så du har en tyk creme.
- Nu hælder du noget af saften fra kompotten i din creme, vend hurtigt, så den ikke blandes helt ud i cremen, men du får et mønster af lilla og hvid.
- Hæld din blåbærfool i fire glas, dryp kompotten hen over og ud i siderne, så du også får de hele bær med. Køl gerne ned en time eller to før servering.
- Pynt desserten med hakkede valnødder og frysetørrede hindbær. Du kan også komme små blomster på toppen.
Næringsindhold
Tip
Blåbærfool kan sagtens forvandles til en stikkelsbærfool eller jordbærfool. Du vælger blot de frugter, du bedst kan lide.
Pynt med mynteblade eller hakkede nødder. Du kan også knuse nogle shortbreads og drysse ud over toppen.
Der er frit slag, blot du sørger for, at desserten får lov at trække smag i køleskabet inden servering.
Se andre opskrifter på desserter med frugter:
Hindbær fool med græsk yoghurt

Comments
No Comments