• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Blåbærfool - skøn dessert på 15 minutter

Blåbærfool - skøn dessert på 15 minutter

Blåbærfool
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
13
SHARES
FacebookMessenger13PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 1. september 2022 - Udgivet: 12. august 2022

Blåbærfool er en klassisk britisk dessert., som minder om trifli. Fool er hurtigere at lave og mere enkel. Men den smager forrygende.

Blåbærfool er så let og hurtig at lave, at man skulle tro, den smager derefter. Men tværtimod, så er hver mundfuld den rene luksus.

Man koger først en slags kompot af blåbær - eller andre bær - og så vendes den afkølede kompot hurtigt med en creme af flødeskum og yoghurt.

Det betyder, at den røde og den hvide farve får et fint mønster. Og at syren spiller godt sammen med den fede creme. En dejlig blanding.

Opskrift på blåbærfool

Blåbærfool
Karen SenecaKaren Seneca

Blåbærfool

5 fra 7 stemmer
Blåbærfool er klassisk britisk dessert., som minder om trifli. Fool er hurtigere at lave og mere enkel. Men den smager forrygende.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Engelsk
Kalorier: 706
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g blåbær - frosne eller friske
  • 80 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 0,5 citron - saften
  • 3 dl piskefløde - piskes til skum
  • 1,5 dl skyr
  • valnødder - hakkede
  • frysetørrede hindbær - kan udelades

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at hælde blåbær, sukker, citronsaft og vaniljesukker i en gryde. Kog saften op, skru ned til medium-lav varme og lad kompotten simre i fem minutter.
  2. Hvis du vikke vil have hele bær, moser du lidt med en ske. Hæld kompotten op i en plastikboks og sæt den i køleskabet.
  3. Pisk fløden til skum. Hvis du vil have en ekstra lækker og cremet flødeskum, pisker du med håndkraft. Det giver en bedre smag og konsistens. Ellers bruger du bare elpiskeren.
  4. Vend skyr i flødeskummet, så du har en tyk creme.
  5. Nu hælder du noget af saften fra kompotten i din creme, vend hurtigt, så den ikke blandes helt ud i cremen, men du får et mønster af lilla og hvid.
  6. Hæld din blåbærfool i fire glas, dryp kompotten hen over og ud i siderne, så du også får de hele bær med. Køl gerne ned en time eller to før servering.
  7. Pynt desserten med hakkede valnødder og frysetørrede hindbær. Du kan også komme små blomster på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 706kcalKulhydrater: 111gProtein: 3gFedt: 29gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 85mgNatrium: 61mgKalium: 179mgKostfibre: 2gSukker: 85gVitamin A: 1109IUVitamin C: 14mgCalcium: 80mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Blåbærfool kan sagtens forvandles til en stikkelsbærfool eller jordbærfool. Du vælger blot de frugter, du bedst kan lide.

Pynt med mynteblade eller hakkede nødder. Du kan også knuse nogle shortbreads og drysse ud over toppen.

Der er frit slag, blot du sørger for, at desserten får lov at trække smag i køleskabet inden servering.

Se andre opskrifter på desserter med frugter:

Rabarbertrifli med makroner

Hindbær fool med græsk yoghurt

Den lækreste jordbærgalette

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required